Smidig bemanning av arbetsterapeut via bemanningsbolag

En arbetsterapeut arbetar traditionellt sett på ett sjukhus eller hos någon annan vårdgivare. Arbetsgivaren kan finnas inom den privata sektorn eller inom offentlig dito. Men när det kommer till bemanning av arbetsterapeut blir det också allt vanligare att hyra in konsulter. Det finns goda skäl till att så är fallet – läs vidare så ska vi förklara vilka dessa är!

Ofta krångligt att anställa arbetsterapeuter

Det har blivit allt vanligare att lösa bemanningen av arbetsterapeuter med hjälp av bemanningsföretag. Vilka fördelarna med detta tillvägagångssätt är kommer vi gå in på strax. Först tänkte vi dock beröra utmaningarna för er som uppdragsgivare att själva anställa denna kompetens in-house.

Till utmaningarna med att anställa arbetsterapeuter hör bland annat att ni som arbetsgivare behöver reda ut huruvida respektive kandidat:

  • Är rätt person för jobbet. Arbetsterapeuter har olika erfarenheter samt styrkor och svagheter. Därför är det viktigt att göra en noggrann analys av respektive kandidats förutsättningar att hjälpa er med ert behov.
  • Har lagt sig till med dåliga vanor. Tyvärr är det vanligt inom alla yrkesgrupper att man med tiden lägger sig till med vissa dåliga vanor. Därför är det en balansgång när ni som arbetsgivare ska välja mellan en nyexad arbetsterapeut och en mer erfaren sådan. Vilka dåliga vanor kan den mer erfarna kandidaten möjligtvis ha lagt sig till med?
  • Är motiverad och driven. Ni behöver även försöka utröna huruvida respektive yrkesman eller -kvinna är motiverad och driven. Detta för att kunna sätta fingret på om han eller hon kommer att bidra till er framgång eller snarare kan stjälpa genom att komma in med en negativ attityd.

Detta är bara några av de frågeställningar och problem som ni står inför när ni gör en traditionell rekrytering. Därför vänder sig många uppdragsgivare istället till bemanningsföretag.

Fördelarna med bemanning av arbetsterapeut via bemanningsföretag

Fördelarna med att lösa er bemanning av arbetsterapeut med hjälp av ett bemanningsbolag är bland andra följande:

  • Bemanningen är kvalitetshöjande – ni får in kompetent personal som kan lyfta verksamheten.
  • Det är ett enkelt och tryggt val jämfört med att själva anställa en kandidat.
  • Ni kan bygga ett långsiktigt samarbete med bemanningsbolaget och finputsa er bemanning.