Herrcykeln – hitta den rätta för dig

Fler och fler män köper herrcyklar och försäljningen ökar stadigt, både traditionella cyklar och el-cyklar. Utbudet på marknaden är enormt så det är bra att vara lite påläst innan man bestämmer sig för vilken cykel man ska satsa på. I vår text går vi igenom de viktigaste hållpunkterna som man bör ha i bakhuvudet när man ska köpa en ny cykel.

Vad är en herrcykel? 

Skillnaden på en damcykel och en herrcykel är att herrcykeln har en stång som gör att ramen blir mycket stabilare än vad ramen på en damcykel är. Herrcyklar tillverkas ofta i lite större storlekar än vad damcyklar gör. Om du är ganska lång så kan en damcykel kännas för liten att cykla på. En del personer tycker dock att det är jobbigt att svinga upp benet som man måste göra när man ska sätta sig på en herrcykel och väljer därför att köpa en annan typ av cykel.

Varför köpa en herrcykel? 

En herrcykel erbjuder många olika användningsområden. Den kan användas som fortskaffningsmedel för att åka till och från jobbet. Den går också att använda för att få motion och frisk luft. Ju mer du använder din herrcykel istället för bilen ju mer träning får du och desto bättre blir din kondition. Du skonar även miljön eftersom cykeln inte släpper ut några avgaser och är därför ett miljövänligt transportmedel. Dessutom sparar du mycket pengar genom att använda din cykel, i långa loppet blir det mycket billigare att cykla jämfört med att åka bil eller kommunalt.

Vad ska man tänka på när man köper en herrcykel? 

Det första du måste göra innan du köper en herrcykel är att tänka igenom hur du tror att du kommer att använda den. Det finns många olika märken att välja på och olika modeller lämpar sig för olika användningsområden. Om du mest kommer att cykla på asfalt så kan en mountainbike passa dig. Den är dock svår att använda om du cyklar mycket i skogen eller på ojämna skogsvägar. Vissa typer av herrcyklar lämpar sig bäst för att cykla i stan och för personer som mest bara cyklar fram och tillbaka till jobbet. En city bike kan då vara alternativet eftersom den har smala däck och man kan snabbt ta sig fram på den. Bor du i ett kuperat område med mycket backar så passar en el-cykel bäst. Det är en cykel som är utrustad med en liten motor som drivs med ett uppladdningsbart batteri.