Därför bör du använda en griffeltavla på staffli som menytavla

Det finns mängder av olika skyltar och tavlor som en restaurang kan använda för att visa upp sin meny. En griffeltavla på staffli är en klassisk variant som många moderna restauranger använder sig av. Denna lösning är dels väldigt kostnadseffektiv och ger samtidigt en personlig, varm och inbjudande känsla. Läs vidare för att få tips på vad du bör tänka på när du ska köpa in en sådan!

En griffeltavla på staffli är på många sätt den perfekta menytavlan

Som vi redan har nämnt finns det många olika lösningar att välja bland när du vill skapa en menytavla till din restaurang. Till exempel finns det digitala lösningar som är populära bland såväl restauranger som caféer och pubar. Men du behöver inte krångla till det mer än nödvändigt – en griffeltavla på staffli är perfekt på restaurangen! Så varför gå över ån efter vatten?!

Att tänka på när du utformar din nya menytavla

Det finns vissa saker som du bör ha i bakhuvudet när du ritar upp menyn på din nya menytavla. Detta gäller alldeles oavsett om du väljer en digital lösning eller en klassisk griffeltavla på staffli. Bland annat bör du tänka på att:

  • Använda en så stor textstorlek som möjligt. Om det är din allra första menytavla som du designar kommer du sannolikt ha händerna fulla. Du kommer då inte bara behöva kämpa mot dig själv utan även slåss för att få med all information på tavlan. Men generellt sett är det en bra idé att använda en så stor textstorlek som är möjligt, samtidigt som all nödvändig information bör rymmas på tavlan.
  • Skriv på ett lättläsligt sätt och krångla inte till det. Som vi redan har nämnt är det dumt att krångla till det i onödan. Detsamma gäller också när du skriver ner din meny på menytavlan. Du bör försöka skriva på ett så lättläsligt sätt som möjligt utan att göra texten krånglig och svårläst. Så låt dig inte frestas att göra det hela alltför rustikt och avancerat.
  • Tänk till i dina färgval. Det är också viktigt att du väljer färger med omsorg. Som vi redan har varit inne på bör texten vara lättläst. Samtidigt bör den också locka till sig betraktarens öga.