Flyttfirma i Göteborg: Så flyttas det med kvalitet

Vad krävs egentligen för en god flytt? En flyttfirma i Göteborg, Kvalitetsflytt, hävdar att de vet hur ett bohag ska flyttas på ett säkert och effektivt sätt. Så hur jobbar de egentligen?

Flyttfirma i Göteborg som arbetar efter kundens önskemål

På sin hemsida skriver Kvalitetsflytt att de erbjuder en komplett flyttservice för samtliga moment som en flytt kan vara förenad med. De understryker att det är kunden som bestämmer hur omfattande hjälpen ska vara, och att de kan ta hand om såväl större som mindre delar av en flytt – eller hela flytten.

Till exempel kan de hjälpa till med allt nedanstående, eller vissa punkter av dem:

  • Bärhjälp
  • Tillhandahålla kartonger, emballage och annat material för packning
  • Magasinering
  • Flyttstädning
  • Transport

Hjälper med planeringen

De skriver också på sin webbplats att de kan hjälpa till med planeringen inför en flytt. För någon som ska flytta, kanske för första eller andra gången, kan det vara en bra idé att hitta en flyttfirma i Göteborg som kan hjälpa till att göra en plan för hur allting ska gå till. På så vis kan hela processen ske utan risk för att något glöms, eller att det blir ont om tid vid ett eller annat tillfälle.

Som regel tänker man kanske på flyttjänster som något som mest handlar om det fysiska – men de allra flesta är beredda att hjälpa till med organisation och planering av flytten, som ju hör till.

Ansvarsförsäkring

Denna flyttfirma i Göteborg skriver att de har en ansvarsförsäkring. Granskningar har visat att det är en förhållandevis stor andel av flyttfirmor som inte har det.

När du anlitar ett företag för din flytt är det inte längre din hemförsäkring som är ditt skyddsnät. Istället är det firmans ansvarsförsäkring som gäller om en olycka skulle ske. Av den anledningen är det viktigt att kontrollera att firman faktiskt har försäkringen, så att du inte riskerar att bli utan ersättning om ditt bohag skulle skadas under transporten.

Vid en flytt finns alltid risker – möbler eller kartonger kan tappas och trafikolyckor kan ske under transporten. För Kvalitetsflytt, som är en flyttfirma i en större stad som Göteborg, finns det kanske en lite högre risk för trafikolyckor. Högre risk kan också finnas om du ska flytta långt, till exempel mellan två storstäder eller länder.