Fryshuset Gymnasium är en innovativ skola i Stockholm som erbjuder unika utbildningar med fokus på musik, sport och samhällsengagemang.

Fryshuset Gymnasium

Fryshusets Gymnasium – Ett Kreativt Nav för Ungdomar

Fryshusets Gymnasium är en välkänd institution i hjärtat av Stockholm som har erbjudit en unik utbildningsmiljö sedan år 2000. Skolan fungerar som en fristående gymnasieskola och dess huvudman är den anrika organisationen Stiftelsen KFUM Söder Fryshuset.

Med en historia som sträcker sig över två decennier har skolan blivit en betydelsefull plats för ungdomar som söker en utbildning som kombinerar traditionell lärande med kreativa och personliga tillvägagångssätt.

 • Historia och Bakgrund
  • Grundades år 2000
  • Huvudman: Stiftelsen KFUM Söder Fryshuset
  • Fokus på kreativitet och personlig utveckling
 • Utbildningsmiljö
  • Kombinerar traditionellt lärande med kreativa metoder
  • Skapar mötesplatser för ungdomar
  • Förbereder elever för framtida studier och yrkesliv
År Evenemang
2000 Grundandet av Fryshusets Gymnasium
2001 Första kullen studenter antas
2023 Skolan firar 23 år av utbildning

Utbildningar och Inriktningar

Fryshusets Gymnasium utmärker sig genom att erbjuda ett brett spektrum av utbildningar och inriktningar som är anpassade för att möta elevernas intressen och passioner. Bland dessa hittar man program som är inriktade på allt från musik och media till socialt entreprenörskap och basket. Detta innovativa tillvägagångssätt till utbildning gör att elever kan fördjupa sig i sina intressen samtidigt som de får en gedigen gymnasieutbildning.

Specialutbildning för Aspergers Syndrom

I en särskild satsning har Fryshusets Gymnasium utvecklat en gymnasieutbildning för elever med Aspergers syndrom. Denna utbildning är inriktad på speldesign, och ger elever med specifika behov möjligheten att lära sig och utvecklas i en förstående och anpassad miljö. Detta är ett exempel på skolans engagemang för inkludering och specialanpassad pedagogik.

Fusionen med KF Gymnasiet

Den 1 januari 2013 markerade en ny era för Fryshusets Gymnasium då de tog över KF Gymnasiet. Denna fusion innebar en expansion av skolans redan breda utbud och förstärkte dess position som en ledande aktör inom den svenska gymnasieutbildningen. Integrationen av KF Gymnasiets resurser och expertis har bidragit till att stärka Fryshusets pedagogiska profil.

Personlig Utveckling och Intressebaserat Lärande

En av hörnstenarna i Fryshusets Gymnasium är deras fokus på personlig utveckling och intressebaserat lärande. Skolan strävar efter att inte bara förmedla kunskap utan också att främja elevernas personliga tillväxt och självkänsla. Genom att integrera elevernas intressen i utbildningen skapas en dynamisk och motiverande studiemiljö som uppmuntrar kreativitet och självuttryck.
Fryshuset Gymnasium erbjuder unika utbildningar där elever kan kombinera studier med sitt kreativa eller idrottsliga intresse.

Sammanfattning

Fryshusets Gymnasium står ut som en unik och progressiv utbildningsinstitution som fortsätter att anpassa sig och utvecklas för att möta nutidens och framtidens elevers behov. Med en stark betoning på både akademisk excellens och kreativt utforskande, fortsätter skolan att vara en plats där ungdomar kan växa, lära och förbereda sig för framtiden på sina egna villkor.
Fryshuset Gymnasium erbjuder unika utbildningar där elever kan kombinera studier med sitt kreativa eller idrottsliga intresse.

Lämna ett svar