Många restauranger i Sundsvall erbjuder en mångsidig matupplevelse med allt från traditionell svensk husmanskost till internationella rätter, belägna i stadens charmiga centrum nära den vackra Selångersån.

Restauranger i Sundsvall

Sundsvall, en pärla i hjärtat av Norrland, är inte bara känd för sin vackra natur och rika historia utan även för sitt blomstrande kulinariska landskap. Staden erbjuder en mångsidig matupplevelse, från traditionella svenska rätter till internationella kök som lockar matentusiaster från när och fjärran. I denna artikel utforskar vi några av de mest intressanta och smakrika restaurangerna i Sundsvall, och ger en inblick i vad som gör varje ställe unikt. Oavsett om du är ute efter en mysig middag, en snabb lunch eller en exklusiv matupplevelse, har Sundsvall något att erbjuda för alla smaker och tillfällen.

Historiska Härbärgeringar

Sundsvall är rikt på historia, och detta reflekteras i dess restauranger. Många av stadens äldsta matställen är inhysta i byggnader med anor från förra sekelskiftet. Restauranger som Stenstadens Bistro erbjuder inte bara mat av högsta kvalitet utan också en historielektion, med väggar som berättar om svunna tider.

En av de mest kända historiska restaurangerna är Gaffelbyn, som serverar traditionell svensk husmanskost i en byggnad som en gång varit en del av stadens försvarsanläggningar. Här kan gästerna njuta av rätter som är lika autentiska som miljön de serveras i.

Modern Gastronomi

För den som är mer intresserad av moderna smaker erbjuder Sundsvall flera restauranger som är på framkant när det gäller gastronomi. Invito är en sådan plats, där man kan uppleva en fusion av italienska och svenska smaker, skapade med lokala råvaror och en modern twist.

En annan modern pärla är Restaurang Villgot, som har blivit känd för sin innovativa meny och sitt fokus på hållbarhet. Här blandas internationella influenser med nordiska råvaror för att skapa unika matupplevelser.

Lokala Delikatesser

I Sundsvall är det lätt att hitta restauranger som specialiserar sig på lokala delikatesser. Norrlands egen skafferi erbjuder en uppsjö av råvaror som fisk, vilt och bär, vilket restauranger som Trädgårdsgatan 26 tar tillvara på i sin meny.

Även restauranger som Kajens Café lägger stor vikt vid att använda lokala ingredienser. De serverar allt från färsk fångad fisk till lokalt producerade ostar och charkuterier, vilket ger en genuin smak av Norrland.

Internationella Smaker

Vid sidan av de traditionella och lokala rätterna, finns det ett brett utbud av internationella restauranger i Sundsvall. Thai Silk är en populär thailändsk restaurang som erbjuder en autentisk upplevelse med exotiska kryddor och smaker.

För de som föredrar mer sydliga breddgrader finns La Casa, en spansk restaurang som erbjuder tapas och andra spanska specialiteter. Deras paella har blivit en favorit bland stadens invånare och besökare.

Vegetariska och Veganska Alternativ

Hälsomedvetna och miljövänliga matval blir allt mer populära, och Sundsvall hänger med i trenden. Restauranger som Bistro Merlot har en omfattande vegetarisk och vegansk meny, där varje rätt är lika kreativ som den är god.

Även caféer som Ebbas erbjuder ett urval av vegetariska och veganska fikabröd och lättare luncher, vilket gör det enkelt för alla att hitta något som passar deras diet och smakpreferenser.

Familjevänliga Matställen

För familjer med barn är det viktigt att hitta restauranger som välkomnar de yngre gästerna. Pizzahuset är en favorit bland familjer, med en avslappnad atmosfär och en meny som passar alla åldrar. Deras barnmeny är särskilt uppskattad.

Äventyrscaféet Leos Lekland erbjuder en unik kombination av lek och mat, där barnen kan roa sig i leklandet medan föräldrarna avnjuter en välbehövlig paus med något gott att äta. Det är en perfekt plats för en familjevänlig dag.

E Street

Omdömen: 4.2 (1601 omdömen)

Adress: Esplanaden 14, 852 32 Sundsvall, Sverige

Telefon: 060-890 07 00

Öppettider:

Måndag: 10:45–14:00, 16:00–23:00

Tisdag: 10:45–14:00, 16:00–23:00

Onsdag: 10:45–14:00, 16:00–23:00

Torsdag: 10:45–14:00, 16:00–23:00

Fredag: 10:45–14:00, 16:00–03:00

Lördag: 16:00–03:00

Söndag: 16:00–02:00


Webbplats

Screenshot of E Street

E Street i Sundsvall är en musikkrog som inspirerats av Bruce Springsteens legendariska kompband E Street Band och kännetecknas av en stark koppling till musik och underhållning. Med adressen Esplanaden 14, 852 32 Sundsvall, erbjuder stället en plats för personer som uppskattar god mat och musikalisk underhållning i en trevlig miljö.

Musikkrogen har ett varierat utbud av aktiviteter och evenemang som inkluderar Måndagsjazz, Torsdagsblues och komediklubben Skratta med Käften Comedy Club. Förutom liveunderhållning erbjuder E Street lunchservering måndag till fredag mellan klockan 10.45 och 14.00, där dagens soppa alltid ingår i lunchen. Menyn verkar vara varierad och innehåller rätter som pepparstekt oxfilé, ugnsbakad kungsflundra, grillad fläskkarré, dillbakad kummel och andra välsmakande alternativ.

E Street erbjuder även catering och konferensmöjligheter för de som är intresserade av att arrangera evenemang eller möten. För att säkra en plats på de populära evenemangen eller för att äta på krogen är det möjligt att boka bord i förväg.

Utöver mat och musik, har E Street också planerade evenemang som framträdanden av välkända artister och band, DJ-kvällar, karaoke i pianobaren, och speciella tillställningar som julmys och nyårsfirande.

Öppettiderna varierar beroende på dag, men luncher serveras måndag till fredag, medan kvällsöppet är måndag till torsdag fram till 23:00, fredag till lördag till 03:00 och söndagar till 02:00.

För att hålla sig uppdaterad om kommande evenemang och erbjudanden kan man följa E Street på deras sociala medier som Facebook och Instagram.

Sammanfattningsvis är E Street en välkomnande destination för alla som söker en kombination av kulinariska upplevelser och underhållning i Sundsvall.

Kundomdömen för E Street

Kunderna upplever maten på restaurangen som överlag bra och prisvärd, med särskilt generösa portioner för barn. Atmosfären beskrivs som trevlig och personalen som härlig, vilket bidrar till en positiv upplevelse för gästerna. Vissa kunder har dock haft negativa upplevelser med mat som inte smakat bra, varit dåligt tillagad och med en personal som uppfattats som otrevlig och ointresserad av att hjälpa till vid problem. Dessa kunder kände sig ovälkomna och har uttryckt att de inte kommer att återvända. Trots detta finns det de som haft fantastiska kvällar och som lämnar restaurangen mätta och belåtna.

DOC Sundsvall

Omdömen: 4.3 (283 omdömen)

Adress: Esplanaden 18, 852 36 Sundsvall, Sverige

Telefon: 070-722 12 48

Öppettider:

Måndag: Stängt

Tisdag: 16:00–21:00

Onsdag: 16:00–21:00

Torsdag: 16:00–21:00

Fredag: 11:00–23:00

Lördag: 16:00–23:00

Söndag: 16:30–21:00


Webbplats

Screenshot of DOC Sundsvall

DOC Sundsvall verkar vara en restaurang som ligger på Esplanaden 18, 852 36 Sundsvall i Sverige. Restaurangen fokuserar på att leverera en autentisk italiensk matupplevelse, och detta reflekteras i deras meny som innehåller klassiska italienska rätter som pizza och gnocchi, samt andra specialiteter.

Restaurangens filosofi är grundad på betydelsen av familj, sällskap, kärlek, tradition och nöje, och dessa värderingar genomsyrar deras koncept. De betonar vikten av högkvalitativa råvaror och en personlig touch i matlagningen. Personalen, pizzaugnen, partners och leverantörer är alla en del av deras koncept och bidrar till den upplevelse de vill förmedla till sina gäster.

Menyn erbjuder ett urval av rätter, inklusive:

– Bruschetta Tricolore för 99 kr, som är hembakat bröd toppat med en blandning av tärnade körsbärstomater, extra jungfruolivolja (EVO), siciliansk oregano och vitlök, serverat med färsk buffelmozzarella DOP. En vegansk variant finns med grillade auberginer.
– Pizza Verace för 129 kr, med tomatsås gjord på San Marzano D.O.P-tomater, buffelmozzarella D.O.P från Campania, olivolja EVO och färsk basilika.
– Gnocchi Gorgonzola e Noci för 219 kr, som är gnocchi med grädde, gorgonzola DOP, valnötter och 24 månader lagrad Parmigiano Reggiano DOP, toppad med svartpeppar.
– Calzo-Pizza för 159 kr, som innehåller tomatsås av San Marzano D.O.P, italiensk mozzarella fiordilatte, kokt prosciutto, prosciutto di parma lagrad 24 månader, 24 månaders lagrad parmesanflakes, olivolja EVO och siciliansk oregano.
– Hot Dog 2.0 för 89 kr, vilket är en friterad varmkorv i pizzabröd.
– Tiramisu för 134 kr, en klassisk italiensk dessert med ingredienser som savoiardi (ladyfingers), färska ägg, mascarpone, mokakaffe och kakao.

Restaurangen erbjuder glutenfria alternativ för sina pizzor och de har en hashtag för sociala medier: #EATDOC och #PIZZADOC.

Bakgrunden till restaurangen är inspirerad av ägarens barndomsminnen från Italien, där pizzan var en viktig del av sociala sammankomster, och denna tradition vill ägaren förmedla vidare till sina kunder.

Kontaktuppgifterna till DOC Sundsvall är telefonnummer 070-722 12 48 och e-postadressen [email protected]. Restaurangen har olika öppettider under veckan, med stängt på måndagar och lunchbuffé på fredagar mellan 11:00 och 14:00. Middagstiderna varierar från 16:00 till 21:00 eller 23:00 beroende på dag.

För de som är intresserade av att följa restaurangen på sociala medier, kan de hitta DOC Sundsvall på Instagram under namnet DOCSundsvall.

Kundomdömen för DOC Sundsvall

Kunderna är övervägande positiva och anser att pizzan är bland de godaste de har ätit, med speciella omnämnanden av en friterad vezuvio och napoletansk pizza. Pizzans smak och kvalitet, särskilt degen och kanterna, får beröm, liksom möjligheten att doppa pizzakanterna i tryffelkräm. Servicen beskrivs som trevlig och effektiv, och restaurangen har en skön atmosfär. Det finns dock några nackdelar som nämns, såsom avsaknaden av pappersmenyer till förmån för en QR-kodsbaserad meny, vilket inte uppskattas av alla, och en upplevelse av att det var för varmt inuti restaurangen. En kund hade en mindre positiv upplevelse med en undergräddad pizza och lång väntetid. Trots detta anses restaurangen vara ett trevligt ställe som serverar högkvalitativa pizzor och rekommenderas för de som söker en kvalitetsmåltid.

Restaurang Saffran

Omdömen: 4.5 (455 omdömen)

Adress: Nybrogatan 25, 852 36 Sundsvall, Sverige

Telefon: 060-17 11 07

Öppettider:

Måndag: Stängt

Tisdag: 17:00–22:00

Onsdag: 17:00–22:00

Torsdag: 17:00–22:00

Fredag: 16:00–23:00

Lördag: 16:00–23:00

Söndag: Stängt


Webbplats

Screenshot of Restaurang Saffran

Restaurang Saffran i Sundsvall erbjuder sina gäster en autentisk spansk matupplevelse. Med en meny som baseras på genuina rätter från Spaniens byar, strävar de efter att ge sina kunder en smak av landets traditionella matlagning. De använder sig av färgglada och högkvalitativa råvaror för att skapa rätter som är både enkla och smakrika.

Restaurangen är belägen på Nybrogatan 25 i Sundsvall och har blivit en populär destination för matälskare, vilket reflekteras i deras positiva recensioner på Google och topprankning på TripAdvisor. De har blivit rankade som nummer ett av 123 restauranger i Sundsvall.

På menyn finns ett urval av tapas, inklusive friterade små delikatesspaprikor (Pimientos de Padrón), het cayennepepparpotatis á la Madrid (Patatas bravas), och kroketter fyllda med serranoskinka (Croquetas de jamón). Kökets rekommendationer inkluderar stekta tigerräkor med saffransaioli (Langostinos a la plancha) och iberisk griskind al Pedro Ximenez (Carrillada Ibérica).

Restaurangen har öppet tisdag till torsdag mellan 17:00 och 22:00 samt fredag och lördag mellan 16:00 och 23:00. På grund av tidigare pandemirestriktioner och restaurangens popularitet rekommenderas det att boka bord i förväg, särskilt eftersom de prioriterar sittande gäster. Fredagar och lördagar kan det vara svårt att få take away under högtryckstider, och kunderna uppmanas att ha förståelse för detta.

För att boka bord eller få mer information kan kunder ringa till restaurangen på telefonnummer 060-17 11 07 eller skicka e-post till [email protected]. Restaurang Saffran har också en närvaro på sociala medier där de kan följas för uppdateringar och erbjudanden.

Restaurang Saffran har en slogan som lyder ”Nuestra casa es tu casa”, vilket betyder ”Vårt hem är ditt hem” på spanska, vilket speglar deras gästvänliga och välkomnande inställning.

Kundomdömen för Restaurang Saffran

Kundomdömena för denna restaurang varierar från mycket positiva till besvikna. Vissa kunder hyllar stället för dess mysiga atmosfär, autentiska känsla, vänlig personal och god mat, vilket ger dem en känsla av att vara tillbaka i Spanien. Dessa nöjda besökare rekommenderar starkt restaurangen, uppskattar de rimliga priserna och tackar för en nostalgisk upplevelse.

Å andra sidan finns det kunder som är missnöjda med kvaliteten på maten, beskriver tapasrätterna som undermåliga jämfört med andra upplevelser i Sverige och Spanien. De kritiserar specifikt hårda potatisar, torrt bröd, stenhårda oliver, mjuka och rinniga grillade paprikor samt seg halloumi. Dessa besvikna kunder kände inte att de fick valuta för pengarna och lämnade restaurangen utan att vara nöjda med någon av de nio rätter de provade.

Sammanfattningsvis är åsikterna delade, med vissa som älskar stället och andra som rekommenderar tapasbarer i andra städer för en mer autentisk upplevelse.

Blackstone Steakhouse Sundsvall

Omdömen: 4.5 (350 omdömen)

Adress: Storgatan 5, 852 31 Sundsvall, Sverige

Telefon: 060-606 66 09

Öppettider:

Måndag: Stängt

Tisdag: 17:00–23:00

Onsdag: 17:00–23:00

Torsdag: 17:00–23:00

Fredag: 16:00–23:00

Lördag: 16:00–23:00

Söndag: 16:00–22:00


Webbplats

Screenshot of Blackstone Steakhouse Sundsvall

Blackstone Steakhouse i Sundsvall är en del av en kedja av steakhouse-restauranger som finns på flera platser i Sverige. Restaurangen är belägen på Storgatan 5 i centrala Sundsvall och är känd för att servera högkvalitativa kötträtter som tillagas på glödhet lavasten, vilket ger en unik smakupplevelse och en rolig twist på traditionell steakhouse-mat.

Enligt den information som finns tillgänglig, erbjuder Blackstone Steakhouse i Sundsvall följande:

– Adress: Storgatan 5, 852 31 Sundsvall, Sverige.
– Telefonnummer: 060-606 66 09
– E-post: [email protected]
– Öppettider:
– Tisdag till torsdag: 17:00 – 23:00 (köket stänger kl 22:00)
– Fredag till lördag: 16:00 – 23:00 (köket stänger kl 22:00)
– Söndag: 16:00 – 22:00 (köket stänger kl 21:00)
– Måndag: Stängt

Restaurangen har även olika erbjudanden och temadagar, såsom ”Sweet Tuesday” där gäster bjuds på dessert vid köp av en Blackstone varmrätt. För barn i åldern 0-12 år finns det möjlighet att äta gratis från barnmenyn under vissa tider, förutsatt att ett köp av en Blackstone varmrätt görs av en vuxen.

Gäster kan boka bord via restaurangens hemsida eller genom att kontakta dem direkt. Det finns även möjlighet att förbeställa menyer vid större sällskap. Restaurangen erbjuder också försäljning av presentkort, vilket kan vara en uppskattad gåva.

Det är värt att notera att Blackstone Steakhouse i Sundsvall, liksom andra restauranger i kedjan, fokuserar på att erbjuda god service och en trevlig atmosfär. Restaurangen har en modern och välkomnande inredning som kompletterar den högkvalitativa maten.

För den som är intresserad av att arbeta hos Blackstone Steakhouse finns det en länk till jobb.blackstonesteakhouse.se där man kan hitta aktuella jobbannonser och information om karriärmöjligheter inom företaget.

Slutligen, för att få en uppfattning om gästernas upplevelser på restaurangen, kan man besöka Tripadvisor där Blackstone Steakhouse i Sundsvall och andra orter har recensioner från besökare.

Kundomdömen för Blackstone Steakhouse Sundsvall

Kunderna är överväldigande positiva i sina omdömen om restaurang Blackstone. De prisar servitören Pontus för hans utmärkta service och rekommendationer. Maten, särskilt ryggbiff och pommes, får beröm för sin goda smak och kvalitet. Restaurangen beskrivs som trevlig med fräscha toaletter och en inbjudande atmosfär. Personalen lyfts fram som mycket trevlig, även när det är mycket folk och maten dröjer något. Konceptet där gästerna får steka sitt eget kött på lavasten uppskattas för dess unika upplevelse. Mångfalden i menyn, inklusive seafood mixed grill och efterrätter som karamelläpple och melting chocolate bomb, får också beröm. Restaurangen anses vara prisvärd och rekommenderas varmt av kunderna, som ser fram emot att återvända. Atmosfären beskrivs som mysig och även de alkoholfria drinkarna får positiva omdömen. Sammantaget är kunderna mycket nöjda och lovar att komma tillbaka.

Pinchos

Omdömen: 4 (1268 omdömen)

Adress: Esplanaden 12, 852 32 Sundsvall, Sverige

Telefon: 060-15 75 55

Öppettider:

Måndag: 16:00–21:30

Tisdag: 16:00–21:30

Onsdag: 16:00–21:30

Torsdag: 16:00–21:30

Fredag: 16:00–22:00

Lördag: 15:00–22:00

Söndag: 15:00–21:30


Webbplats

Screenshot of Pinchos

Pinchos är en populär svensk restaurangkedja som erbjuder en unik upplevelse där gästerna beställer mat och dryck via en app. Restaurangen i Sundsvall ligger på adressen Esplanaden 12, 852 32 Sundsvall, Sverige.

Konceptet för Pinchos är inspirerat av cirkusvärlden, vilket återspeglas i den färgglada och lekfulla inredningen. Restaurangen serverar en mängd små rätter, eller ”tapas”, som gör det möjligt för gästerna att prova olika smaker och dela maten med varandra. Menyn inkluderar ett brett utbud av internationella rätter, inklusive allt från hamburgare och sushi till desserter och cocktails.

För att beställa använder gästerna Pinchos-appen, där de kan bläddra igenom menyn, göra sina val och sedan enkelt betala för sin beställning. När maten är klar får gästerna en avisering via appen och kan hämta upp sin beställning vid kökets utlämningsdisk.

Pinchos i Sundsvall erbjuder även möjligheten att boka bord för större grupper och har en hemsida där gäster kan få mer information om restaurangen, inklusive öppettider och kontaktuppgifter. Restaurangen är känd för sin vänliga atmosfär och är en populär plats för både lokalbefolkningen och besökare som letar efter en rolig och avslappnad matupplevelse.

Förutom restaurangen i Sundsvall har Pinchos flera andra platser i Sverige och andra länder. Kedjan växer ständigt och öppnar nya restauranger, vilket gör konceptet tillgängligt för fler människor.

Gästerna uppmuntras att ladda ner Pinchos-appen för att få en smidigare upplevelse vid besöket, och de kan följa Pinchos på sociala medier som Facebook och Instagram för att hålla sig uppdaterade om erbjudanden och nyheter. Restaurangen har också en gåvokortsfunktion för dem som vill ge bort en unik matupplevelse till vänner eller familj.

Kundomdömen för Pinchos

Kunderna är överlag missnöjda med maten och servicen på restaurangen. Maten beskrivs som torr, smaklös och av halvfabrikat-kvalitet, med vissa rätter som helt oätbara. Serviceupplevelsen var undermålig med extremt långa väntetider på maten, upp till 55 minuter, och i vissa fall saknades rätter vid leverans. Personalen verkade överväldigad och hade svårt att hålla koll på beställningar, vilket resulterade i en stressig arbetsmiljö. Även om en ung kille i personalen fick beröm för att ha gjort sitt bästa under press, kritiserades restaurangchefen för att vara otrevlig och skrika. En kund rekommenderar istället Pinchos i Örnsköldsvik som ett bättre alternativ. Trots de negativa omdömena noteras att restaurangen är barnvänlig med en mysig miljö och en meny som är bra och varierad, samt att personalen kan vara trevlig och tillmötesgående.

Restaurang Canton

Omdömen: 4.1 (452 omdömen)

Adress: Trädgårdsgatan 17, 852 31 Sundsvall, Sverige

Telefon: 060-66 88 11

Öppettider:

Måndag: 11:00–21:00

Tisdag: 11:00–15:00

Onsdag: 11:00–21:00

Torsdag: 11:00–21:00

Fredag: 11:00–22:00

Lördag: 12:00–22:00

Söndag: 12:00–21:00


Webbplats

Screenshot of Restaurang Canton

Restaurang Canton, belägen på Trädgårdsgatan 17 i Sundsvall, Sverige, verkar vara en etablering som serverar mat och erbjuder olika menyer. Utifrån den data du har gett mig, verkar restaurangen ha en webbplats med flera sidor, inklusive en startsida, en sida som berättar om restaurangen (Om Oss), en sida för deras menyer, en specifik sida för lunchmenyn, en kontakt-sida, samt sidor för desserter och nyheter.

Den 16 maj 2014 lanserade Restaurang Canton en ny hemsida, vilket tyder på att de värdesätter närvaron online och önskar att ge sina kunder en modern och uppdaterad plattform för att interagera med restaurangen. Samarbetet med 3DG Webbpartner, en webbyrå i Umeå, antyder att de satsade på professionell hjälp för att skapa en attraktiv och funktionell webbplats.

Kunder och intresserade kan följa med i restaurangens nyheter och uppdateringar genom den nyhetssektion som finns på hemsidan. Det finns också möjlighet att dela nyheter via sociala medier som Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn och via e-post, vilket indikerar att restaurangen är aktiv på sociala medier och uppmuntrar delning av information.

Vidare kan besökare på hemsidan använda sig av funktionen att tipsa en vän om restaurangen genom att fylla i namn och e-postadresser, vilket underlättar för kunder att rekommendera restaurangen till andra.

Det finns dock ingen ytterligare information om själva restaurangen, dess matutbud eller öppettider i den information du har gett mig. För att få mer detaljerad information om Restaurang Canton, skulle man behöva besöka deras hemsida eller kontakta dem direkt. Det kan också vara värt att kolla upp recensioner och betyg på plattformar som Google Maps eller TripAdvisor för att få en bättre uppfattning om matens kvalitet och kundservicen.

Kundomdömen för Restaurang Canton

Kunderna uppskattar generellt restaurangens mat, särskilt sushin med lax och biff med tomat, och finner priserna rimliga. Ägaren Lucas får beröm för sin trevlighet, och många kunder upplever en mysig och lugn miljö. Serviceupplevelsen är dock blandad; trots att en del kunder är nöjda med servicen, rapporterar andra om långa väntetider för att betala. En kund uttrycker besvikelse över buffén och anser att dryck och kaffe borde ingå i priset, speciellt då de inte vill betala extra för lättöl. Trots vissa kritikpunkter planerar en del kunder att återvända tack vare den goda maten och den positiva helhetsupplevelsen.

BASTA – Italiensk Restaurang Sundsvall

Omdömen: 4.4 (795 omdömen)

Adress: Kyrkogatan 17, 852 32 Sundsvall, Sverige

Telefon: 060-14 22 50

Öppettider:

Måndag: 16:00–22:00

Tisdag: 16:00–23:00

Onsdag: 16:00–23:00

Torsdag: 16:00–23:00

Fredag: 11:30–00:00

Lördag: 11:30–00:00

Söndag: 12:00–22:00


Webbplats

Screenshot of BASTA - Italiensk Restaurang Sundsvall

BASTA är en italiensk restaurang belägen på Kyrkogatan 17 i centrala Sundsvall. Restaurangen profilerar sig som en trattoria där man kan uppleva en blandning av det klassiska italienska köket och en modern matupplevelse, ofta kallad ”lifestyle dining”. BASTA erbjuder en atmosfär som är tänkt att vara en mötesplats för både historiska och samtida italienska kulturella uttryck.

Med en livfull inredning som ska återspegla den italienska romantiken, är BASTA en plats för allt från avslappnade middagar med familjen till festliga sammankomster. Restaurangen värdesätter den italienska matkulturen och strävar efter att skapa rätter som transporterar gästerna till Italien, eller ”Bel Paese” som det kallas på italienska.

Råvarorna som används på BASTA väljs ut med omsorg för att säkerställa hög kvalitet och autenticitet. Menyn innehåller ett brett utbud av antipasti, handgjorda pastarätter, napolitansk pizza och efterrätter som Dolci. Maträtterna är designade för att delas, uppmuntrandes till det sociala sättet att äta som är vanligt i Italien.

Restaurangen betonar också vikten av personalen, eller ”Basta-familjen” som de kallar det. Detta återspeglar en arbetsmiljö där personalen ses som familjemedlemmar snarare än anställda, och där mångfald, passion och kärlek till maten är centralt.

BASTA ser sig själva som en del av Urban Italian Group, vilket tyder på att de kan vara en del av en större restauranggrupp som har flera etableringar i Sverige. Deras mål är att dela den italienska livsstilen, som de beskriver som ”La Dolce Vita”, vilket innebär att njuta av livets goda med mat, dryck och gemenskap.

Förutom att erbjuda matupplevelser på plats, verkar BASTA också erbjuda möjligheten att boka bord online, och de har en närvaro på sociala medier där de uppmuntrar gäster att dela sin upplevelse och hålla sig uppdaterade genom att följa dem.

Observera att informationen om BASTA som italiensk restaurang i Sundsvall är baserad på den medföljande texten och kan ha ändrats sedan kunskapsstoppet i mars 2023. Det är alltid bäst att besöka restaurangens officiella webbplats eller kontakta dem direkt för den senaste informationen om menyer, öppettider och andra tjänster.

Kundomdömen för BASTA – Italiensk Restaurang Sundsvall

Kunderna är överlag mycket nöjda med restaurangens pizzor, speciellt Diavola-pizzan som uppskattades för sin goda och kryddiga korv. Även andra rätter som Tartufo, Carbonara och Bloody Nduja pastarätter fick höga betyg, och köttbullar i tomatsås med pasta samt oxfilepasta nämns som särskilt utsökta. Atmosfären beskrivs som mysig och trevlig, med en internationell känsla och en fin byggnad. Servicen får beröm för att vara väldigt trevlig och gullig. Kritik riktas dock mot för stark belysning som kunde ha varit mer dämpad för att skapa en mer autentisk uteserveringskänsla i Toscana, och en önskan om att servitören skulle ha presenterat innehållet i antipastobrickan. Trots detta rekommenderar kunderna starkt restaurangen och ser fram emot att återvända.

GREKISKA grill & bar

Omdömen: 4.1 (823 omdömen)

Adress: Ågatan 2, 852 32 Sundsvall, Sverige

Telefon: 060-650 65 60

Öppettider:

Måndag: 11:00–21:00

Tisdag: 11:00–21:00

Onsdag: 11:00–21:00

Torsdag: 11:00–21:00

Fredag: 11:00–22:00

Lördag: 12:00–22:00

Söndag: Stängt


Webbplats

Screenshot of GREKISKA grill & bar

GREKISKA grill & bar är en del av Sveriges största grekiska restaurangkedja, känd för sin passion för att sätta gästen i fokus och erbjuda en autentisk grekisk matupplevelse. Med en meny som tar inspiration från traditionella grekiska rätter, kombinerar de högkvalitativa råvaror med en svensk touch. Inredningen i restaurangerna är designad för att skapa en lekfull mötesplats där Grekland och Sverige förenas.

Restaurangen på Ågatan 2 i Sundsvall är en del av denna kedja och erbjuder sina kunder möjligheten att boka bord direkt på plats eller online, vilket gör det bekvämt för gästerna att planera sitt besök. För dem som föredrar att äta hemma finns även alternativet att beställa maten online.

GREKISKA grill & bar har även en app som kan laddas ner, vilket kan underlätta för kunder att göra beställningar, boka bord och hålla sig uppdaterade om de senaste nyheterna och erbjudandena från restaurangen.

År 2021 utsågs kedjan till ”Årets franchisekedja”, vilket visar på deras framgång och popularitet i Sverige. Restaurangkedjan har en expansionsstrategi och har nyligen öppnat nya restauranger, vilket indikerar en positiv tillväxt och en stark närvaro i den svenska restaurangmarknaden.

Restaurangkedjan har sitt huvudkontor på Björklundsgatan 4F i Södertälje, och de uppmuntrar kunder och intressenter att kontakta dem för frågor eller mer information. Med en hemsida och design skapad av Kringelstan Webbyrå, erbjuder de en användarvänlig plattform för sina kunder.

För den som är intresserad av att lära sig mer om konceptet bakom GREKISKA grill & bar, finns det möjlighet att ladda ner deras konceptbeskrivning från deras webbplats, vilket ger en fördjupad insikt i deras filosofi och sättet de driver sina restauranger på.

Kundomdömen för GREKISKA grill & bar

Kunderna är överlag mycket nöjda med sina besök på Grekiska kolgrillen och Olympia Taverna, där de upplevt en trevlig atmosfär och vänlig personal. De har lovordat maten, särskilt Gyros med både kyckling och pommes frites, som beskrivs som krispiga och välsmakande. Salladsbuffén och tillbehören såsom tzatziki och Gyrossås har också fått beröm för sin fräschhet och smak. Kaffet och mördegssyltkakan efter maten har också uppskattats. Även om Grekiska kolgrillen inte är en genuin grekisk taverna, har den positiva upplevelser och en väl genomförd franchisekoncept. Olympia Taverna i Sundsvall rekommenderas för sin autentiska grekiska mat, utbud av viner och trevlig servering. Restaurangen har en rik meny med traditionella rätter och högkvalitativa ingredienser. Trots att det kan vara lite trångt mellan borden på terrassen, är avsaknaden av musik uppskattad för att möjliggöra samtal vid bordet. Sammantaget rekommenderas båda restaurangerna starkt för deras goda mat, service och atmosfär.

Invito

Omdömen: 4.1 (1038 omdömen)

Adress: Storgatan 6-8, 852 30 Sundsvall, Sverige

Telefon: 060-15 39 00

Öppettider:

Måndag: 11:00–14:00, 17:00–23:00

Tisdag: 11:00–14:00, 17:00–23:00

Onsdag: 11:00–14:00, 17:00–23:00

Torsdag: 11:00–14:00, 17:00–23:00

Fredag: 11:00–14:00, 17:00–00:00

Lördag: 17:00–00:00

Söndag: Stängt


Webbplats

Screenshot of Invito

Invito är en restaurang som ligger på Storgatan 6-8 i Sundsvall. Restaurangen beskrivs som en ”folklig finkrog” och erbjuder en blandning av traditionella och moderna rätter med en norrländsk touch. De lägger stor vikt vid gemenskap och traditionen att samlas över god mat och dryck.

Restaurangen har en varierad meny som inkluderar både à la carte och en lunchmeny. Under lunchtid, som är mellan 11:00 och 14:00 från måndag till fredag, serverar de en dagens lunch med alternativ som kan inkludera svenska klassiker såsom kalvfärsbiffar med gräddsås, potatismos, pressgurka och lingon, samt fiskrätter och pastarätter. De erbjuder även en veckans vegetariska alternativ.

För större sällskap har Invito möjligheten att skräddarsy dryckespaket och arrangera evenemang i Chambre Separée eller i deras vinkällare som kan rymma upp till 16 personer. De har också en tradition av att servera julbord under säsongen, där de presenterar en modern tolkning av det klassiska svenska julbordet med norrländska ingredienser.

Invito verkar också ha en aktiv närvaro på sociala medier, särskilt på Instagram, där de delar bilder och information om sina maträtter, drycker och evenemang. De uppmuntrar sina gäster att dela sin upplevelse och använda hashtaggar för att sprida ordet.

För de som är intresserade av vinprovning, erbjuder Invito även detta som en del av sin upplevelse. De har även after work-evenemang och en bar där gäster kan njuta av skickligt blandade drinkar.

Restaurangens öppettider för middag är måndag till torsdag från 17:00 till 23:00, fredagar från 16:00 till 00:00 och lördagar från 17:00 till 00:00. Restaurangen är stängd på söndagar.

Bokningar kan göras via telefon på 060-15 39 00 eller via e-post på [email protected]. Restaurangen har även en onlinebokningstjänst på sin webbplats för de som föredrar att boka bord digitalt.

Invito framstår som en mångsidig restaurang som passar för både vardagsluncher och speciella tillfällen, och deras fokus på norrländska råvaror och smaker gör dem till en intressant destination för matälskare i Sundsvall.

Kundomdömen för Invito

Kunderna upplever maten som god men med vissa brister, såsom en huvudrätt som kunde vara större och en smulpaj med för mycket deg. Luncherbjudandet inkluderar prisvärda och mättande alternativ som lasagne och bacon/chili pasta, kompletterat med sallad och bröd, till ett rimligt pris. Restaurangen är populär och kan bli smockfull, vilket resulterar i en stressig atmosfär under lunchrusningen. Trots detta är servicen bra och maten serveras snabbt. Ett större sällskap upplevde dock en lång väntetid på över en timme. Inredningen beskrivs som trevlig och lunchen får inga klagomål.

Restaurang Grankotten

Omdömen: 4.3 (792 omdömen)

Adress: Gustav Adolfsvägen 21, 856 40 Sundsvall, Sverige

Telefon: 060-61 42 22

Öppettider:

Måndag: 11:00–15:00

Tisdag: 11:00–15:00

Onsdag: 11:00–23:00

Torsdag: 11:00–15:00

Fredag: 11:00–15:00

Lördag: 11:00–15:00

Söndag: 11:00–15:00


Webbplats

Screenshot of Restaurang Grankotten

Restaurang Grankotten är en etablerad restaurang belägen på Norra Stadsberget i Sundsvall, med adressen Gustav Adolfsvägen 21, 856 40 Sundsvall. Restaurangen har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1901 och har sedan dess varit en populär destination för både lokalbefolkningen och besökare.

Restaurangen erbjuder en mångsidig upplevelse som inkluderar allt från avslappnade luncher till större evenemang som bröllop och konferenser. Grankotten är känd för sin högkvalitativa mat, som ofta baseras på regionala och lokala råvaror. Dessutom är restaurangen en plats för festliga tillfällen och livets högtider, och de anordnar bland annat ett populärt julbord som är en uppskattad tradition i området.

En av restaurangens unika försäljningspunkter är deras fantastiska takterrass, som erbjuder en imponerande utsikt över staden och havet. Denna terrass är i söderläge och ger en milsvid vy, vilket gör det till en perfekt plats för att njuta av en måltid eller ett glas vin i solen.

För julen 2023 annonserar Grankotten att de kommer att ha julbordspremiär fredagen den 24 november och erbjuder julbordsluncher under vardagar mellan 11:00 och 16:00 samt helger mellan 13:00 och 17:00 för 495 kronor inklusive glögg. Julbordet på kvällstid kommer att vara tillgängligt från tisdag till lördag från kl. 17:30 och på söndagar från kl. 17:00.

Restaurangen har öppet för förbokade sällskap alla dagar och tider, och deras öppettider varierar över säsongen. Det rekommenderas att boka bord i förväg för att säkerställa en plats, särskilt under populära evenemang som julbordet.

Kontaktuppgifterna för Restaurang Grankotten är telefonnummer 060-61 42 22 och e-postadressen [email protected]. De som är intresserade av att besöka restaurangen eller boka evenemang kan använda dessa kontaktvägar för att få mer information eller göra en reservation.

Sammanfattningsvis är Restaurang Grankotten en etablerad och mångsidig restaurang som erbjuder en unik matupplevelse med en fantastisk utsikt över Sundsvall, och de är stolta över att vara en del av stadens kulturella och sociala liv.

Kundomdömen för Restaurang Grankotten

Restaurang Grankotten i Sundsvall erbjuder en av stadens mest imponerande vyer, vilket uppskattas av besökare trots att utkikstornet kan ge svindel. Restaurangen har en nostalgisk atmosfär och en prisnivå som speglar dess kvalitet och läge. Gäster har njutit av en varierad helgbuffé som inkluderar ett brett urval av varmrätter, sallader, desserter och en särskilt uppskattad pastarätt med entrecôte. Den stora dessertbuffén med hemlagade våfflor, tårtor och andra sötsaker är särskilt omtyckt. Service är vänlig och effektiv, och maten är vällagad med högkvalitativa råvaror. Restaurangen har en fräsch inredning och personalen är trevlig. Trots ett högt pris för buffén anses det vara värt kostnaden, och julbordet har ett gott rykte. Parkering finns i närheten. En incident där en servitris påpekade att en hund matades avrundar upplevelsen något negativt för en besökare, men överlag är omdömena mycket positiva. Restaurang Grankotten är en destination som rekommenderas för dess mat, service och storslagna utsikt.

Omdömen: 4.2 (659 omdömen)

Adress: Nybrogatan 16, 852 31 Sundsvall, Sverige

Telefon: 070-397 50 60

Öppettider:

Måndag: Stängt

Tisdag: Stängt

Onsdag: 17:00–23:00

Torsdag: 17:00–23:00

Fredag: 17:00–03:00

Lördag: 17:00–03:00

Söndag: Stängt


Webbplats

Screenshot of Rå

Restaurang RÅ är en modern matupplevelse belägen på Nybrogatan 16 i Sundsvall. Denna restaurang profilerar sig som ett stekhus med en meny som prioriterar säsongens råvaror, vilket antyder en förkärlek för färska, högkvalitativa ingredienser och en meny som varierar beroende på årstid.

RÅ erbjuder inte bara mat av klass utan också en bar med ett brett och varierande utbud av drycker, återigen med fokus på säsongens erbjudanden. Detta är i linje med deras mål att skapa en smakupplevelse som är både unik och minnesvärd för gästerna.

Restaurangen har varierande öppettider, och är stängd söndag till tisdag, men öppnar sina dörrar från onsdag till torsdag mellan 17.00 och 23.00, samt fredag och lördag mellan 17.00 och 03.00, vilket indikerar att de också erbjuder en livlig nattklubbsmiljö på helgerna. Under hösten och vintern förvandlas källarvåningen till en nattklubb, öppen fredagar och lördagar från 23.00 till 03.00, med en åldersgräns som är året då besökaren fyller 19.

För de som är intresserade av att fira nyår på RÅ finns det speciella öppettider, och restaurangen har även speciella arrangemang under jul- och nyårsperioden. Detta visar att RÅ är en plats som anpassar sig efter säsong och erbjuder speciella evenemang för att fira högtider.

Kontaktuppgifterna inkluderar ett telefonnummer (070-397 50 60) och en e-postadress ([email protected]), vilket gör det enkelt för potentiella besökare att göra bordsbokningar eller förfrågningar. Restaurangen uppmuntrar också gästerna att följa dem på sociala medier, specifikt på Facebook och Instagram under namnet @restaurangra, vilket kan vara ett sätt för dem att hålla sig uppdaterade om de senaste nyheterna, evenemangen och menyuppdateringarna.

Slutligen nämns även en systerrestaurang, Konsertbaren i Sundsvall AB, vilket tyder på att RÅ är en del av en större restauranggrupp eller ett företag som driver flera matställen i området.

Det bör noteras att informationen som presenteras här är baserad på den tillhandahållna datan och att det alltid är en god idé att dubbelkolla detaljer såsom öppettider och evenemang direkt med restaurangen, särskilt eftersom förändringar kan ha skett efter kunskapsavstängningen.

Kundomdömen för Rå

Kundomdömena ger en blandad bild av restaurangen. Många besökare uppskattar den trevliga atmosfären, särskilt på terrassen, och den vänliga personalen. Förrätter som rökta räkor och ostron har fått beröm, men det finns en besvikelse kring kvaliteten på varmrätter, särskilt köttet, som inte alltid uppfyller förväntningarna givet priset. Det har även rapporterats om dåligt bemötande när kunder klagat, utgånget tillbehör och felaktigheter kring serverade drycker. Trots detta finns det positiva omdömen som berömmer maten och drinkarna, samt personalens kunskap om mat och dryck. Sammantaget verkar upplevelserna variera, med både nöjda kunder och de som upplevt besvikelser under sitt besök.

Restaurang Apa

Omdömen: 4.3 (1009 omdömen)

Adress: Storgatan 33, 852 32 Sundsvall, Sverige

Telefon: 060-12 02 20

Öppettider:

Måndag: 16:00–22:00

Tisdag: 16:00–22:00

Onsdag: 16:00–23:00

Torsdag: 16:00–23:00

Fredag: 11:00–00:00

Lördag: 16:00–00:00

Söndag: 16:00–22:00


Webbplats

Screenshot of Restaurang Apa

Restaurang Apa är ett matställe beläget på Storgatan 33 i Sundsvall, Sverige. Medan jag inte har specifik information om just denna restaurang, kan jag ge dig en allmän idé om vad du kan förvänta dig baserat på den information du har tillhandahållit.

Restaurangen erbjuder både servering på plats och take away, vilket innebär att du kan välja att äta i restaurangens lokaler eller ta med maten hem. Detta är en bekväm tjänst för både lokalbefolkningen och besökare som kanske vill njuta av en måltid i parken, på hotellet eller på väg.

Utifrån informationen om cookies verkar det som att Restaurang Apa också har en webbplats där de informerar besökare om användningen av cookies. Detta är standard för de flesta moderna webbplatser och syftar till att förbättra användarupplevelsen genom att anpassa innehållet och annonserna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera trafiken.

Restaurangen har även verksamhet i andra städer som Hudiksvall och Härnösand, vilket tyder på att det kan vara en kedja med flera filialer. Kunderna uppmuntras att besöka de olika filialerna, vilket antyder att varje plats kan ha sin egen unika atmosfär eller meny som de vill att kunderna ska uppleva.

För att få mer specifik information om Restaurang Apa i Sundsvall, som menyn, öppettider, bokningsmöjligheter och kundrecensioner, kan du besöka deras officiella webbplats eller söka efter dem på sociala medier och recensionssajter. Det är också möjligt att direkt kontakta restaurangen via telefon eller e-post för specifika förfrågningar.

Kundomdömen för Restaurang Apa

Kunderna är generellt mycket nöjda med sitt besök hos APA. En kund var särskilt imponerad av chilliburgaren, trots att de nämnde att det kunde ha varit en förbättring med knaprig topping och en mer lagrad ost. Trots detta ansåg de att burgaren var värd en fyra av fem. En annan återkommande kund lovordade ställets trevliga atmosfär, goda service och det breda utbudet av öl på burk och flaska, även om fatölsutbudet fick kritik för att vara halvdåligt, vilket tycks vara ett problem på flera ställen. Serviceupplevelsen var positiv, speciellt när en kund som initialt fick en rå burgare kontaktade restaurangen och snabbt fick en ny, välstekt burgare med extra tillbehör. Burgarna i sig får beröm för att vara ”grymma”, men personalens kunskap om ölutbudet noteras som bristfällig då vissa inte ens har provat de sorter som erbjuds. Sammanfattningsvis är kunderna återkommande och uppskattar den goda maten och servicen.

Innergården 1891

Omdömen: 4.1 (1056 omdömen)

Adress: Storgatan 26, 852 32 Sundsvall, Sverige

Telefon: 060-61 18 91

Öppettider:

Måndag: 10:00–22:00

Tisdag: 10:00–22:00

Onsdag: 10:00–22:00

Torsdag: 10:00–22:00

Fredag: 10:00–23:00

Lördag: 10:00–23:00

Söndag: 12:00–20:00


Webbplats

Screenshot of Innergården 1891

Restaurang Innergården 1891 är en populär restaurang som ligger i Sundsvalls stenstad på adressen Storgatan 26, 852 32 Sundsvall. Restaurangen är känd för sin unika atmosfär som skapas av den genuina sekelskiftesmiljön och det stora glastaket som släpper in ljus och skapar en känsla av en evig sommar.

Restaurangen erbjuder ett brett urval av maträtter som serveras på olika menyer, inklusive à la carte, brunch och en veckovis varierande lunchmeny. Lunchen serveras mellan 11:00 och 15:00 från måndag till fredag och inkluderar en salladsbuffé, måltidsdryck, bröd, ost, kex, kaffe och kaffegodis. Varje lunchdag erbjuder olika rätter som kan inkludera allt från helgrillad kotlettrad och lättångad torsk till ungersk köttfärsgulasch och morotsbiffar. Det finns även alternativ för bakad potatis och sallader med olika tillbehör.

Innergården 1891 anordnar även evenemang som after work mellan onsdag och fredag, där de erbjuder specialpriser i baren och ibland en tapasbuffé. Tapasbuffén serveras varannan fredag och innehåller en stor variation av rätter från olika delar av världen, inklusive kött, fisk, skaldjur, pasta, grönsaker och mer.

Restaurangen har en intressant historia som går tillbaka till 1800-talet. Byggnaden överlevde den stora branden i Sundsvall 1888 och återuppbyggdes av apotekare Peter Gran. Huset, ritat av arkitekten Gustav Hermansson, var ett av de mest imponerande husen i Sundsvall vid den tiden.

Innergården 1891 har även en Vingård där de erbjuder ett stort urval av viner från olika delar av världen. Det är en plats där man kan njuta av både mat och dryck i en avslappnad och unik miljö.

För bokningar och förfrågningar kan man kontakta restaurangen via telefon på 060-61 1891 eller via e-post på [email protected]. Restaurangen är öppen måndag till fredag från 10:00 till 22:00, lördagar från 10:00 till 22:00 och söndagar från 12:00 till 20:00.

Observera att informationen som presenteras här är baserad på den data som tillhandahållits och kan ha ändrats sedan kunskapsavstängningen. Det är alltid bäst att kontakta restaurangen direkt för den mest aktuella informationen.

Kundomdömen för Innergården 1891

Kunderna har blandade åsikter om restaurangen. En besviken kund upplevde sparris risotton som besvikande, där burrata-toppingen inte passade och avsaknaden av både salt och parmesan var tydlig. Tryffelchipsen var endast ”ok”. Vinupplevelsen var inte heller optimal då provsmakning inte erbjöds och en cava upplevdes som gammal. Kycklingen var god men torr, och salladsbuffén vid lunch uppskattades. Restaurangen Innergården 1891 har en vacker miljö och atmosfär, och trots en högre prisnivå på kvällen rekommenderas ett besök. Lunchmenyn var generös och inkluderade bland annat en fiskgryta som var till belåtenhet, även om brödet vid salladsbuffén var torrt och mindre inspirerande. En annan kund var besviken på både maten och servicen, där smårätterna inte imponerade och oxfilé toasten var torr. Personalbrist ledde till att gäster fick sitta ute i kylan utan förvarning och servicen upplevdes som opersonlig. Miljön lyfte dock upplevelsen för många, och även om en fiskgryta var smakrik, var portionen snål. Personalen upplevdes som trött och likgiltig, vilket påverkade betyget negativt.

FAQ om Restauranger i Sundsvall

Välkommen till vår FAQ om restauranger i Sundsvall! Sundsvall är en stad som erbjuder en mångsidig matkultur med en blandning av traditionella svenska rätter och internationella influenser. Från mysiga fik och familjevänliga pizzerior till exklusiva gourmetrestauranger, finns det något för alla smaker. Denna FAQ är avsedd att hjälpa besökare och lokalbor att navigera i Sundsvalls restaurangscen, med information om allt från bokningar och öppettider till specialkost och lokala specialiteter.

Vilka är de mest populära restaurangerna i Sundsvall?

De mest populära restaurangerna i Sundsvall varierar beroende på vad man är ute efter. För en finare middagsupplevelse är Invito, StadshusKällaren och En Liten Krog högt rankade bland lokalbefolkningen och besökare. För den som föredrar mer avslappnade miljöer är Restaurang Vezzo och Restaurang Canton mycket uppskattade. Är du ute efter traditionell svensk mat, är Sidsjö Hotell & Konferens ett utmärkt val. Det är rekommenderat att kolla upp recensioner och eventuellt boka bord i förväg, särskilt under helger och högsäsong. Läs artikeln om ämnet Fotvård i Sundsvall här.

Kan man hitta restauranger i Sundsvall som erbjuder specialkost?

Ja, i Sundsvall finns det flera restauranger som erbjuder alternativ för personer med specialkost. Veganer och vegetarianer kan besöka exempelvis The Bishop’s Arms eller Restaurang Anatolien, som båda har ett bra urval av vegetariska och veganska rätter. För gluten- och laktosintoleranta erbjuder många restauranger alternativ eller kan anpassa rätter efter behov. Det är alltid bäst att kontakta restaurangen i förväg för att försäkra sig om att de kan tillgodose just dina behov.

Finns det barnvänliga restauranger i Sundsvall?

Absolut, många restauranger i Sundsvall är barnvänliga och erbjuder särskilda menyer för barn, lekhörnor eller andra aktiviteter för att hålla de yngre gästerna nöjda. Familjevänliga restauranger som Texas Longhorn och O’Learys har menyer som är populära hos barn och ofta utrymmen för lek. Dessutom är pizzerior och vissa caféer ett säkert kort för familjer med barn, där atmosfären är avslappnad och menyerna varierade.

Hur är prisnivån på restauranger i Sundsvall?

Prisnivån på restauranger i Sundsvall varierar beroende på typ av etablissemang och läge. I centrum och vid vattnet kan priserna vara något högre, medan restauranger lite längre från stadskärnan ofta erbjuder mer budgetvänliga alternativ. Lunchtid finns det många restauranger som erbjuder prisvärda lunchmenyer. För en mer exklusiv middagsupplevelse kan man förvänta sig att priset ligger högre, men kvaliteten och servicen matchar ofta priset.

Är det nödvändigt att boka bord på förhand?

Att boka bord på förhand är ofta en god idé, särskilt om du planerar att besöka en populär restaurang eller om det är en helg eller högtid. För restauranger som Invito och En Liten Krog är det nästan ett måste att boka i förväg, eftersom de ofta är fullbokade. Mindre restauranger och de som ligger utanför centrum kan ha större chanser att ta emot walk-ins, men det är alltid säkrast att ringa och boka för att garantera en plats.

Finns det restauranger med utsikt över vattnet i Sundsvall?

Ja, Sundsvall har flera restauranger med vacker utsikt över vattnet. Restaurang Kajutan och Sjöboden är två exempel där gästerna kan njuta av maten samtidigt som de tittar ut över Sundsvallsfjärden. Många uppskattar att äta en bit mat eller ta ett glas med utsikt över vattnet, särskilt under sommarmånaderna när solnedgångarna är som mest spektakulära. Dessa restauranger är populära, så ett tips är att boka bord i god tid för att säkra en plats med bästa möjliga utsikt.

Nyheter

Sundsvall, en stad belägen i Västernorrlands län i Sverige, har ett varierat utbud av restauranger som speglar både lokala och internationella smaker. Här är några kortfattade fakta om restaurangscenen i Sundsvall:

1. Lokala Specialiteter: I Sundsvall kan besökare njuta av lokala rätter som ofta innehåller fisk och skaldjur från Östersjön och Bottniska viken. Även viltkött och lokala bär och svampar är populära ingredienser i det norrländska köket.

2. Internationella Kök: Staden erbjuder ett brett utbud av internationella kök inklusive italienskt, asiatiskt, amerikanskt och mellanösterninspirerade restauranger.

3. Centrum: Många av Sundsvalls restauranger är koncentrerade till stadens centrum, särskilt runt Storgatan och i närheten av Selångersån, där det finns gott om både finare matställen och mer avslappnade bistroer och kaféer.

4. Casino Cosmopol: Sundsvall var först i Sverige med att öppna ett internationellt casino år 2001. Casino Cosmopol, beläget i en historisk byggnad, erbjuder inte bara spel utan också en restaurang med en uppskattad meny. Här finns en artikel på samma tema: Gym i Sundsvall.

5. Hållbarhet och Ekologi: Det finns en ökande medvetenhet om hållbarhet och ekologiska val bland restauranger i Sundsvall. Det är inte ovanligt att restauranger betonar användningen av lokala och ekologiska råvaror.

6. Evenemang och Festivaler: Sundsvall är värd för olika evenemang och festivaler, såsom Gatufesten, där mat och dryck spelar en stor roll och många restauranger och matstånd deltar.

7. Utsiktsplatser: Vissa restauranger i Sundsvall erbjuder fantastiska utsikter över staden och dess omgivningar, till exempel de som är belägna på Norra Stadsberget.

8. Guide Michelin: Även om Sundsvall inte har någon restaurang som är listad i den prestigefyllda Guide Michelin, finns det ändå flera högkvalitativa matställen som kan erbjuda finare middagsupplevelser.

Restaurangscenen i Sundsvall är dynamisk och förändras ständigt, med nya spännande matställen som tillkommer och bidrar till stadens kulinariska mångfald.