Vallentuna Gymnasium erbjuder en mångsidig utbildning i en välkomnande miljö där eleverna kan nå sin fulla potential.

Vallentuna Gymnasium

Vallentuna Gymnasium – En Skola för Framtiden

Vallentuna Gymnasium är en välkänd utbildningsinstitution som ligger i Stockholms förorten Vallentuna. Skolan erbjuder ett brett utbud av högskoleförberedande program och yrkesprogram, vilket gör det möjligt för eleverna att välja en studieinriktning som bäst passar deras intressen och framtidsplaner.

För de elever som har ett intresse för sport finns också möjligheten att kombinera sina studier med idrott, vilket ger en balanserad och dynamisk skolmiljö.

 • Utbildningsprogram
  • Naturvetenskapsprogrammet
  • Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Teknikprogrammet
  • Ekonomiprogrammet
  • Yrkesprogram
 • Sport och Idrott
  • Idrottsspecialisering
  • Föreningsliv
  • Idrottsevenemang och tävlingar
Program Inriktning Antal Elever
Naturvetenskapsprogrammet NA – Natur 120
Samhällsvetenskapsprogrammet SA – Samhälle 100
Teknikprogrammet TE – Teknik 80
Ekonomiprogrammet EK – Ekonomi 75
Yrkesprogram Varierande inriktningar 50

Industrisamarbeten och Praktiska Utbildningar

Vallentuna Gymnasium skiljer sig från många andra skolor genom sitt nära samarbete med ledande företag inom industrin, inklusive Volvo och Scania för sitt Fordonsprogram. Detta samarbete ger eleverna en unik möjlighet att få praktisk erfarenhet och kontakter inom branschen. Dessutom är Byggprogrammet erkänt som en Branschrekommenderad skola, vilket ytterligare understryker skolans engagemang i att förbereda eleverna för arbetslivet.

Utmärkelser och Erkännanden

Vallentuna Gymnasium har uppmärksammats för sitt engagemang i hållbar utveckling och har belönats med titeln Skola för Hållbar utveckling av Skolverket. Detta erkännande speglar skolans dedikation till att integrera hållbarhetsprinciper i undervisningen och skapa medvetenhet hos eleverna om miljöfrågor.Vallentuna Gymnasium erbjuder en mångsidig utbildning där elever kan växa i en modern och stödjande miljö.

Specialanpassade Program

För att möta behoven hos alla elever, erbjuder Vallentuna Gymnasium även specialanpassade utbildningsvägar. Ett exempel är anpassningen av samhällsprogrammet för elever med diagnosen Asperger. Detta tillvägagångssätt säkerställer att alla elever får den stöd och de resurser som behövs för att lyckas i sina studier.

Fokus på Hälsa och Träning

Skolan har också ett Barn och fritidsprogram med inriktning mot Personlig Tränare. Detta program är utformat för elever som är intresserade av att arbeta inom hälsa och träning, och ger dem de kunskaper och färdigheter som krävs för att bli framgångsrika inom detta växande yrkesområde.

Antimobbningsarbete och Socialt Ansvar

År 2006 blev Vallentuna Gymnasium utsedd till Sveriges bästa ”friendsskola” av antimobbningsorganisationen Friends. Denna utmärkelse visar skolans starka engagemang i att skapa en trygg och välkomnande miljö för alla elever, där mobbning och andra former av kränkande beteende inte tolereras.

Slutsats

Vallentuna Gymnasium står som en stark pelare i samhället, inte bara som en plats för akademisk utveckling utan även som en plattform för personlig tillväxt och samhällsansvar. Med sitt breda utbud av program, sitt engagemang för hållbarhet och sitt fokus på studenternas välbefinnande är skolan en idealisk miljö för ungdomar att utvecklas och förbereda sig för framtiden.

Lämna ett svar