Växjö Fria Gymnasium erbjuder en personlig och engagerande utbildning i en trygg miljö med fokus på elevens individuella utveckling.

Växjö Fria Gymnasium

Översikt av Växjö Fria Gymnasium

Växjö Fria Gymnasium är en fristående gymnasieskola belägen i hjärtat av Växjö. Skolan stoltserar med en modern campusmiljö, strategiskt placerad intill Vida Arena, vilket är en fördel för elever med intresse för ishockey.

Med en elevkår på omkring 500 studenter, erbjuder skolan en personlig och engagerande utbildningsupplevelse.

 • Utbildningsprogram
  • Naturvetenskapsprogrammet
  • Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Teknikprogrammet
 • Extrakurrikulära aktiviteter
  • Idrottsevenemang
  • Kulturevenemang
  • Utbildningsmässor
 • Faciliteter
  • Modern bibliotek
  • Idrottshall
  • Datorsalar
År Grundat Antal Elever Antal Lärare Program Erbjudna
1994 500 50 3
Växjö Fria Gymnasium är känt för sitt fokus på kvalitativ utbildning och studentvälmående.

Utbildningsprogram

På Växjö Fria Gymnasium kan elever välja mellan en rad olika utbildningsprogram som är anpassade för att möta arbetsmarknadens behov och elevernas intressen. Skolans program inkluderar Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Vård- och omsorgsprogrammet samt Samhällsvetenskapsprogrammet. Varje program är utformat för att ge eleverna de kunskaper och färdigheter som krävs för framtida studier eller yrkesliv.

Specialiserade Idrottsutbildningar

Förutom de akademiska programmen, erbjuder Växjö Fria Gymnasium specialiserade idrottsutbildningar inom ishockey, fotboll och innebandy. Dessa program är idealiska för ungdomar som vill kombinera sin passion för sport med en fullständig gymnasieutbildning. Skolan har utmärkta faciliteter och tränare som hjälper till att utveckla elevernas idrottsliga färdigheter parallellt med deras akademiska studier.

Historisk Bakgrund

Skolans historia började år 2002 när den grundades som en del av den växande rörelsen för fristående skolor i Sverige. Sedan dess har Växjö Fria Gymnasium vuxit stadigt och blivit en viktig del av det lokala utbildningslandskapet. Den 31 januari 2022 blev skolan en del av Cedergrenska skolkoncernen, vilket har bidragit till ytterligare resurser och stöd för skolans utveckling.

Design- och Konstskolans Integration

År 2010 tog Växjö Fria Gymnasium ett stort steg framåt genom att överta Växjö design- och konstskola. Denna skola hade varit aktiv sedan 2003–2004 och dess integration innebar en utvidgning av skolans utbildningserbjudande, särskilt inom kreativa och estetiska ämnen. Detta har gjort det möjligt för elever att utforska och utveckla sina talanger inom design och konst i en gymnasieskolemiljö.

Skolans Framtid och Vision

Med en stark tradition av kvalitetsutbildning och en ständig strävan efter innovation, ser Växjö Fria Gymnasium en ljus framtid framför sig. Skolan är dedikerad till att fortsätta erbjuda en stimulerande och stödjande miljö där varje elev kan nå sin fulla potential. Genom att hålla sig uppdaterad med de senaste pedagogiska metoderna och teknologiska framstegen, strävar Växjö Fria Gymnasium efter att vara i utbildningens framkant.Växjö Fria Gymnasium erbjuder en personlig och engagerande utbildning i en välkomnande miljö.

Sammanfattning

Som en etablerad gymnasieskola med ett brett utbud av program och specialiseringar, spelar Växjö Fria Gymnasium en viktig roll i att forma framtidens ledare och yrkesverksamma. Skolan är en plats där tradition möter innovation, och där elever får möjligheten att växa både personligt och akademiskt. Växjö Fria Gymnasium står som en symbol för utbildningskvalitet och elevengagemang i hjärtat av Småland.

Lämna ett svar