Apotek i Sundsvall erbjuder invånarna tillgång till receptbelagda och receptfria läkemedel samt farmaceutisk rådgivning och hälsorelaterade produkter.

Apotek i Sundsvall

Apotek i Sundsvall spelar en central roll i stadens hälso- och sjukvårdssystem. Med en växande befolkning och en ökande efterfrågan på medicinska tjänster, är tillgängligheten och kvaliteten på apotekstjänster av största vikt för Sundsvalls invånare. I denna artikel utforskar vi det omfattande utbudet av apotekstjänster i Sundsvall, från traditionella receptbelagda läkemedel till moderna hälsovårdstjänster och rådgivning. Vi tittar närmare på hur apotekens roll i samhället utvecklas och vilken betydelse det har för invånarnas välbefinnande.

Historia och utveckling av apotek i Sundsvall

Historiskt sett har apotek i Sundsvall varit viktiga institutioner för folkhälsan. Från de första apoteken som etablerades på 1800-talet till dagens moderna anläggningar, har apotekens roll i samhället förändrats avsevärt. Tidigare var apotekaren inte bara en leverantör av mediciner utan också en rådgivare och ibland den enda hälsovårdskontakten för många medborgare. Idag är apotek i Sundsvall högteknologiska center som erbjuder en mängd tjänster utöver den traditionella medicinförsäljningen.

Under 1900-talet genomgick apoteksväsendet i Sverige en rad reformer, vilket ökade tillgängligheten och regleringen av farmaceutiska produkter. I Sundsvall, som i resten av landet, blev apoteken mer kundorienterade och började erbjuda nya tjänster som vaccinationsprogram och hälsokontroller. Denna utveckling har fortsatt in i det 21:a århundradet, med apotek som nu även fokuserar på förebyggande hälsovård och egenvård.

Apotekens tjänster och sortiment

Apoteken i Sundsvall erbjuder ett brett sortiment av produkter och tjänster. Förutom receptbelagda läkemedel och över disk-produkter, har många apotek utökat sitt utbud till att inkludera hälso- och skönhetsprodukter, kosttillskott och medicinsk utrustning. Kunder kan även få professionell rådgivning om läkemedelsanvändning och biverkningar, vilket är en viktig del av apotekens service.

För att möta behoven hos en bredare kundkrets har apoteken i Sundsvall anpassat sitt sortiment för att inkludera produkter för barnhälsa, sport och fitness samt specialiserade produkter för äldre. Dessa apotek strävar efter att vara en helhetslösning för kundernas hälso- och sjukvårdsbehov, vilket inkluderar att tillhandahålla tjänster som blodtrycksmätning och influensavaccinationer.

Onlineapotekens framväxt

Den digitala revolutionen har inte lämnat apoteksbranschen oberörd. Onlineapotek har blivit alltmer populära, och Sundsvall är inget undantag. Invånarna kan nu enkelt beställa sina läkemedel och andra hälsovårdsprodukter från bekvämligheten av sina hem. Detta har visat sig vara särskilt värdefullt för de som har svårt att ta sig till ett fysiskt apotek, till exempel på grund av sjukdom eller brist på transportmöjligheter.

Onlineapoteken erbjuder ofta samma breda sortiment som de traditionella apoteken och ibland till och med mer. Kundtjänst via chatt eller telefon ger personlig rådgivning och stöd. Dessutom erbjuder de flesta onlineapotek i Sundsvall hemleverans, vilket ytterligare ökar tillgängligheten av deras tjänster.

Samverkan med sjukvården

Apoteken i Sundsvall samarbetar nära med den lokala sjukvården för att säkerställa en hög kvalitet på patientomsorgen. Genom att arbeta tillsammans med sjukhus, vårdcentraler och privata kliniker kan apoteken bidra till en mer effektiv läkemedelshantering och patientuppföljning. Detta samarbete är avgörande för att minimera risken för läkemedelsrelaterade problem och förbättra patienternas hälsoutfall. Läs mer om Restauranger i Sundsvall här.

Apotekspersonalen deltar ofta i utbildningsprogram för att hålla sig uppdaterade om de senaste riktlinjerna och praxis inom sjukvården. Denna kunskap är viktig för att kunna ge råd om allt från läkemedelsinteraktioner till anpassade doseringsscheman. Sundsvalls apotek spelar en viktig roll i att främja användningen av generiska läkemedel, vilket bidrar till att hålla nere kostnaderna för både patienter och sjukvårdssystemet.

Utbildning och kompetensutveckling

För att upprätthålla en hög standard på apotekstjänsterna i Sundsvall, är det viktigt att apotekspersonalen genomgår kontinuerlig utbildning och kompetensutveckling. Detta inkluderar inte bara farmaceuter utan också apotekstekniker och andra medarbetare. Utbildningsprogram och certifieringar ser till att personalen är väl förberedd för att möta kundernas behov och hantera en bred palett av hälsofrågor.

Apoteken i Sundsvall uppmuntrar ofta sina anställda att delta i workshops och seminarier som erbjuds av branschorganisationer och utbildningsinstitutioner. Detta säkerställer att personalen är uppdaterad med de senaste trenderna och innovationerna inom farmaceutisk vetenskap och hälsovårdstjänster. En välutbildad apotekspersonal är avgörande för att tillhandahålla högkvalitativ service och rådgivning till Sundsvalls invånare.

Framtidens apotek i Sundsvall

Den framtida utvecklingen av apotek i Sundsvall ser ljus ut. Med tekniska framsteg och en alltmer hälsomedveten befolkning, förväntas apoteken fortsätta att utvecklas och erbjuda ännu fler innovativa tjänster. Digitaliseringen kommer sannolikt att spela en stor roll, med allt från e-recept till digitala hälsovårdsplattformar som integreras i apotekens dagliga verksamhet. Liknande artikel Frisörer i Sundsvall.

Det finns också en växande trend mot personlig medicinering och hälsooptimering, där apoteken kan komma att erbjuda skräddarsydda hälsovårdsplaner och behandlingar baserade på individuell genetik och livsstil. Genom att fortsätta att anpassa sig och innovera kommer apoteken i Sundsvall att vara väl positionerade för att möta de framtida hälso- och sjukvårdsbehoven hos sina kunder.

Apoteksgruppen Sundsvall, Granlo

Omdömen: 4.2 (14 omdömen)

Adress: Västra Vägen 50, 857 40 Sundsvall, Sverige

Telefon: 060-12 84 50

Öppettider:

Måndag: 08:00–17:00

Tisdag: 08:00–17:00

Onsdag: 08:00–17:00

Torsdag: 08:00–17:00

Fredag: 08:00–17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt


Webbplats

Screenshot of Apoteksgruppen Sundsvall, Granlo

Apoteksgruppen Sundsvall, Granlo är ett apotek som tidigare var en del av Apoteksgruppen men som nu blivit en del av Kronans Apotek efter en sammanslagning av de två kedjorna. Det betyder att även om apoteket tidigare var känt som Apoteksgruppen, kommer det att byta skyltning och viss inredning för att anpassa sig till Kronans Apoteks profil.

Adressen för detta apotek är Västra Vägen 50, 857 40 Sundsvall, Sverige. För kunder som besöker detta apotek innebär förändringen att de kommer att mötas av Kronans Apoteks varumärke, och det kommer att finnas en period av övergång där sortiment och tjänster harmoniseras med resten av Kronans Apoteks utbud.

Kunder som är medlemmar i Apoteksgruppens kundklubb kommer att få sina poäng och bonus överförda till den nya Klubb Kronans Apotek när kundklubbarna slås samman. Medlemskapet kommer att fortsätta som tidigare, och medlemmar kommer att kunna använda sina förmåner både online och i fysiska apotek, oavsett om de är skyltade som Apoteksgruppen eller Kronans Apotek.

För frågor och kontakt med apoteket kan kunder ringa till central kundservice för Apoteksgruppen på 0771-760 760 eller mejla [email protected]. Kundservice har öppettider vardagar mellan 9:00 och 17:00, med avvikande öppettider runt storhelger.

Det är viktigt att notera att det kan finnas en period där produkter och erbjudanden varierar mellan de olika apoteken på grund av sammanslagningen. Kronans Apotek jobbar på att harmonisera sortimentet och kampanjerbjudanden för att ge kunderna en enhetlig upplevelse.

Om kunder behöver göra returer eller reklamationer rekommenderas de att återvända till det apotek där produkten köptes, för att underlätta processen under övergångsperioden.

Sammanfattningsvis, Apoteksgruppen Sundsvall, Granlo på Västra Vägen 50 är nu en del av Kronans Apotek och kommer att genomgå en process för att integreras helt med den nya kedjan, både visuellt och i termer av tjänster och produkterbjudande.

Kundomdömen för Apoteksgruppen Sundsvall, Granlo

Kunderna verkar överlag vara nöjda med Granlo apoteksgrupp. De uppskattar den hjälp och information de får om mediciner, inklusive djurmedicin, och personalens villighet att ta reda på fakta vid behov. De är också nöjda med hur snabbt apoteket meddelar när beställd medicin är tillgänglig. Åsikterna om själva lokalen är blandade; vissa tycker att den är liten och trång, men har ändå ett bra utbud, medan andra beskriver den som liten men fin med trevlig betjäning. Webbplatsen anses vara ok, men det finns klagomål på att det är svårt att få kontakt via telefon då samtal ofta går till svarare.

Apotek Hjärtat Sundsvalls Sjukhus

Omdömen: 4.3 (6 omdömen)

Adress: Lasarettsvägen 21, 856 43 Sundsvall, Sverige

Telefon: 077-140 54 05

Öppettider:

Måndag: 08:00–17:00

Tisdag: 08:00–17:00

Onsdag: 08:00–17:00

Torsdag: 08:00–17:00

Fredag: 08:00–17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt


Webbplats

Screenshot of Apotek Hjärtat Sundsvalls Sjukhus

Apotek Hjärtat Sundsvalls Sjukhus är ett apotek som är beläget i själva sjukhuset på Lasarettsvägen 21 i Sundsvall. Detta apotek erbjuder en rad olika tjänster och produkter som är anpassade för både patienter och besökare vid sjukhuset samt för allmänheten.

Öppettider för Apotek Hjärtat Sundsvalls Sjukhus är:
– Måndag till fredag: 08:00-17:00
– Lördag och söndag: Stängt

Apoteket erbjuder tjänsten blodtrycksmätning, vilket kan vara en viktig tjänst för de som behöver övervaka sitt blodtryck regelbundet. Det är också möjligt att få rådgivning om olika läkemedel och andra hälsofrågor.

För att komma i kontakt med apoteket kan man ringa kundkontakten på telefonnummer 0771-405 405. Detta nummer är tillgängligt för frågor och rådgivning.

Apotek Hjärtat är en del av en större apotekskedja och erbjuder ett brett sortiment av produkter och tjänster. De har en e-handel där kunder kan handla läkemedel online, och det finns även möjlighet att samla ICA-bonus vid köp. Dessutom kan kunder hämta ut recept elektroniskt genom att logga in med BankID.

Apoteket har också en kundklubb kallad Klubb Hjärtat, där medlemmar kan få unika erbjudanden och samla poäng på sina köp. Det finns även studentrabatt och seniorrabatt tillgängliga.

Apotek Hjärtat är engagerade i hållbarhet och erbjuder information om hur man återvinner läkemedel på ett ansvarsfullt sätt. De har också en policy för personuppgiftsbehandling och informerar om användningen av cookies på sin webbplats.

För att hitta vägbeskrivning till apoteket eller om man vill veta mer om deras tjänster och produkter, kan man besöka Apotek Hjärta Sundsvalls Sjukhus webbsida eller använda deras app.

Kundomdömen för Apotek Hjärtat Sundsvalls Sjukhus

Kunderna är mycket nöjda med personalen, uppskattar hotellets läge och tycker att servicen är bra. Sammantaget beskriver de sin upplevelse som toppen.

Apoteket Gripen

Omdömen: 3.9 (48 omdömen)

Adress: Storgatan 18, 852 31 Sundsvall, Sverige

Telefon: 077-145 04 50

Öppettider:

Måndag: 08:00–19:00

Tisdag: 08:00–19:00

Onsdag: 08:00–19:00

Torsdag: 08:00–19:00

Fredag: 08:00–19:00

Lördag: 10:00–16:00

Söndag: 11:00–16:00


Webbplats

Screenshot of Apoteket Gripen

Kundomdömen för Apoteket Gripen

Kunderna har blandade åsikter om apoteket. Det uppskattas för dess generösa öppettider från 08:00 till 19:00 på vardagar, vilket är mer än andra apotek i city. Dock kan det vara köer runt lunch och på eftermiddagen, men väntetiden överstiger sällan fem minuter. Åsikterna om personalen är delade; vissa upplever dem som otrevliga och oprofessionella, medan andra beskriver dem som trevliga och hjälpsamma. Inredningen är nytänkande och skapar en lugn atmosfär, vilket uppskattas av de som känner sig yr och behöver sitta ned. Priserna och tystnaden i lokalen har kritiserats av en kund, men överlag verkar apoteket ha en fräsch miljö och ett brett utbud av produkter. Gratis produktprover skulle dock vara ett välkommet tillskott.

Kronans Apotek Birsta City

Omdömen: 3.9 (7 omdömen)

Adress: Gesällvägen 1, 863 41 Sundsvall, Sverige

Telefon: 077-161 26 12

Öppettider:

Måndag: 10:00–20:00

Tisdag: 10:00–20:00

Onsdag: 10:00–20:00

Torsdag: 10:00–20:00

Fredag: 10:00–20:00

Lördag: 10:00–18:00

Söndag: 10:00–18:00


Webbplats

Screenshot of Kronans Apotek Birsta City

Kronans Apotek Birsta City är ett apotek beläget i Sundsvall, och mer specifikt på adressen Gesällvägen 1, 863 41. Som en del av Kronans Apotek-kedjan, erbjuder detta apotek ett brett utbud av produkter och tjänster, inklusive receptbelagda läkemedel och olika hälso- och skönhetsprodukter.

Från den information du har tillhandahållit kan vi se att apoteket har flera tjänster och förmåner som kan vara till nytta för kunderna:

1. **Fri frakt på receptbelagt**: Det är möjligt att Kronans Apotek Birsta City erbjuder fri frakt på receptbelagda läkemedel, vilket kan vara en fördel för dem som inte kan eller inte vill besöka apoteket personligen.

2. **Brett utbud**: Apoteket har ett stort sortiment av produkter som kan tillgodose kundernas olika behov, från mediciner till hälsovårdsprodukter och skönhetsartiklar.

3. **Hälsosamma priser**: Kronans Apotek strävar efter att hålla konkurrenskraftiga priser, vilket kan betyda att kunderna kan hitta produkter till rimliga priser.

4. **Företagskund**: Det kan finnas möjligheter för företag att bli kund hos Kronans Apotek och dra nytta av eventuella företagserbjudanden eller tjänster.

5. **Kundklubb**: Genom att logga in i kundklubben kan kunder få tillgång till exklusiva erbjudanden och förmåner.

6. **Click & Collect**: Tjänsten gör det möjligt för kunder att beställa produkter online och sedan hämta ut dem på apoteket, vilket kan vara en bekväm lösning för dem som föredrar att handla på nätet.

Apoteket har generösa öppettider och är öppet varje dag i veckan, vilket gör det tillgängligt för kunder med olika scheman. De har även anpassat sin service för att vara tillgänglig för kunder med särskilda behov, som rörelsehindrade och personer med ledarhundar.

Kundservice kan nås via telefon på 0771 – 612 612 eller via e-post på [email protected], vilket ger kunderna flera alternativ för att få hjälp och information.

Kronans Apotek Birsta City är också aktivt på sociala medier, som Facebook, vilket kan vara ett sätt för kunder att hålla sig uppdaterade om erbjudanden, nyheter och händelser relaterade till apoteket.

Med sin placering i Birsta City, ett shoppingområde med flera andra butiker, erbjuder apoteket även enkel tillgång till shopping och parkering, vilket gör det praktiskt för kunder som vill kombinera sitt apoteksbesök med annan shopping.

Kundomdömen för Kronans Apotek Birsta City

Kundernas omdömen varierar från besvikelse över att ha blivit tvungna att betala fullt pris för barns receptbelagd medicin, utan möjlighet till prisjustering för utbytesvara, till mer positiva upplevelser där butiken beskrivs som fräsch och föreningen som väl underhållen. Personalens bemötande får beröm för att vara hjälpsam och allmänt är intrycket av servicen bra.

Apotek Hjärtat Sundsbruk

Omdömen: 4.2 (17 omdömen)

Adress: ICA Maxi, Antennvägen 11, 863 33 Sundsbruk, Sverige

Telefon: 077-140 54 05

Öppettider:

Måndag: 08:00–22:00

Tisdag: 08:00–22:00

Onsdag: 08:00–22:00

Torsdag: 08:00–22:00

Fredag: 08:00–22:00

Lördag: 08:00–22:00

Söndag: 08:00–22:00


Webbplats

Screenshot of Apotek Hjärtat Sundsbruk

Apotek Hjärtat Sundsbruk är beläget vid ICA Maxi på Antennvägen 11 i Sundsbruk. Det är en del av Apotek Hjärtat, som är Sveriges största fristående apotekskedja. De strävar efter att hjälpa sina kunder till bättre hälsa och ökat välbefinnande genom att erbjuda ett brett sortiment av produkter, god rådgivning och olika tjänster.

Öppettiderna för Apotek Hjärtat Sundsbruk är generöst tilltagna, vilket innebär att apoteket är tillgängligt även för de som behöver komma åt apotekstjänster utanför vanliga kontorstider. De erbjuder en rad olika tjänster såsom blodtrycksmätning och vaccinationer.

För kunder som är medlemmar i Klubb Hjärtat finns möjligheten att ta del av unika erbjudanden, samla poäng på inköp och få tillgång till speciella medlemspriser. Det är gratis att bli medlem i Klubb Hjärtat, och det kan enkelt göras genom att klicka på ”Bli medlem” på deras hemsida eller i butik.

Apotek Hjärtat erbjuder även möjligheten att handla läkemedel online och samla ICA-bonus på köpen. För att handla receptbelagda läkemedel online krävs e-legitimation, såsom BankID. Det är också möjligt att hämta ut recept åt andra personer genom att använda en fullmakt.

På deras webbplats finns det också information om aktuella kampanjer och erbjudanden på olika produkter, från hudvård och hårvård till kosttillskott och vitaminer. De har även en outlet-sektion där man kan hitta produkter till rabatterade priser.

För de som behöver hjälp eller har frågor erbjuder Apotek Hjärtat en kundtjänst som kan nås via telefon eller e-post. Dessutom finns det en FAQ-sektion på hemsidan där man kan hitta svar på vanliga frågor.

Sammanfattningsvis är Apotek Hjärtat Sundsbruk ett modernt och serviceinriktat apotek som erbjuder en mängd olika tjänster och produkter för att möta kundernas behov av hälsa och välbefinnande.

Kundomdömen för Apotek Hjärtat Sundsbruk

Kunderna uppskattar generellt personalen på Apotek Hjärtat i Birsta, och beskriver dem som enastående och mycket trevliga, med särskilt beröm till en kvinna med kort svart hår för hennes underbara bemötande. Dock nämns en lång väntetid och en negativ upplevelse där en kund kände sig illa bemött när hen frågade efter snarkspray och valde att lämna utan att köpa något. Trots detta framhålls apoteket för dess närhet till ICA Maxi och för den trevliga och kunniga personalen.

Kronans Apotek Birsta

Omdömen: 3.8 (10 omdömen)

Adress: Gesällvägen 5, 863 41 Sundsvall, Sverige

Telefon: 077-161 26 12

Öppettider:

Måndag: 09:00–19:00

Tisdag: 09:00–19:00

Onsdag: 09:00–19:00

Torsdag: 09:00–19:00

Fredag: 09:00–19:00

Lördag: 10:00–16:00

Söndag: 11:00–16:00


Webbplats

Screenshot of Kronans Apotek Birsta

Kronans Apotek Birsta är en del av den svenska apotekskedjan Kronans Apotek, som har etablerat sig över hela landet, från Skåne i söder till Lappland i norr. Apoteket erbjuder en rad tjänster och produkter för att möta kundernas behov av hälso- och sjukvårdsrelaterade artiklar.

Adressen till Kronans Apotek Birsta är Gesällvägen 5, 863 41 Sundsvall, vilket gör det tillgängligt för de som bor i eller besöker området. Med tanke på att apoteket ligger nära shoppingområden, matbutiker och har god tillgänglighet till kollektivtrafik, är det bekvämt för kunder att kombinera sitt apoteksbesök med andra ärenden.

Apotekets öppettider är anpassade för att vara tillgängliga för de flesta, med öppettider på vardagar från 09:00 till 19:00 och något kortare öppettider under helgen.

De tjänster som erbjuds på Kronans Apotek Birsta inkluderar blodtrycksmätning, vilket kan vara en viktig tjänst för personer som behöver övervaka sitt blodtryck regelbundet. Dessutom erbjuder apoteket en tjänst som kallas ”Ring och hämta”, där kunder kan ringa in sin beställning och sedan hämta upp den på apoteket, vilket kan vara en tidsbesparande lösning.

För rörelsehindrade finns det parkering tillgänglig, och apoteket är rullstolsanpassat, vilket gör det tillgängligt för alla. De som har ledarhund eller assistanshund är välkomna, medan andra sällskapsdjur inte är tillåtna.

Kronans Apotek Birsta har även ett utökat sortiment för djur, vilket kan vara till nytta för djurägare som söker produkter för sina husdjur. För de som är intresserade av skönhetsprodukter finns det ett make up-sortiment tillgängligt.

Kunder kan även använda sig av Click & Collect-tjänsten, där man beställer online och sedan hämtar ut varorna på apoteket, vilket kan vara ett bekvämt alternativ för de som föredrar att handla digitalt.

För ytterligare information och kundservice kan kunder kontakta Kronans Apotek Birsta via telefonnummer 0771 – 612 612 eller e-postadress [email protected]. Apoteket är också aktivt på sociala medier som Facebook, vilket kan vara ett bra sätt att hålla sig uppdaterad om erbjudanden och nyheter.

Sammanfattningsvis är Kronans Apotek Birsta ett modernt och tillgängligt apotek som erbjuder en mängd tjänster och produkter för att tillgodose sina kunders behov av hälso- och sjukvårdsartiklar.

Kundomdömen för Kronans Apotek Birsta

Kunderna har blandade upplevelser av apotekets service. En kund kände sig obekväm när en farmaceut diskuterade dennes mediciner högt inför andra kunder och uttryckte missnöje med information om ansvar för medicininteraktioner. En annan kund uppskattade personalens trevlighet och hjälpsamhet men upplevde att de inte alltid levde upp till vad de lovade. Det fanns även frustration över att bara en farmaceut var tillgänglig, vilket ledde till avbrott i servicen. Trots detta fanns det positiva kommentarer om trevlig och kunnig personal, och vissa anställda hade god kunskap om mediciner. Generellt upplevdes personalen som trevlig.

Apotek Hjärtat Esplanaden Sundsvall

Omdömen: 4.5 (21 omdömen)

Adress: Storgatan 22, 852 30 Sundsvall, Sverige

Telefon: 077-140 54 05

Öppettider:

Måndag: 09:00–18:00

Tisdag: 09:00–18:00

Onsdag: 09:00–18:00

Torsdag: 09:00–18:00

Fredag: 09:00–18:00

Lördag: 10:00–15:00

Söndag: Stängt


Webbplats

Screenshot of Apotek Hjärtat Esplanaden Sundsvall

Apotek Hjärtat Esplanaden Sundsvall är ett apotek beläget på adressen Storgatan 22, 852 30 Sundsvall. Det är en del av Apotek Hjärtat-kedjan, som är en av Sveriges största apotekskedjor. Apoteket erbjuder ett brett sortiment av läkemedel och hälsoprodukter både receptbelagda och receptfria. Dessutom kan kunderna hitta skönhetsprodukter, hudvård, kosttillskott och produkter för barn och djur.

För att förbättra kundupplevelsen både i butik och online, erbjuder Apotek Hjärtat olika tjänster och förmåner. Till exempel:

– Klubb Hjärtat: Ett lojalitetsprogram där medlemmar får tillgång till erbjudanden, bonuspoäng på inköp och andra förmåner.
– E-handel: Möjligheten att handla läkemedel och andra produkter online via apotekets hemsida.
– ICA-bonus: Kunder kan samla ICA-bonus när de handlar på Apotek Hjärtat.
– Fraktfritt till apotek: Onlinebeställningar kan skickas fraktfritt till valfritt Apotek Hjärtat för upphämtning.
– Aktuella kampanjer: Apoteket erbjuder regelbundna kampanjer och rabatter på utvalda produkter.

Apoteket kan även ha specifika öppettider som kan variera beroende på säsong eller helgdagar, så det är alltid bäst att kontrollera dessa direkt med apoteket via deras hemsida eller genom att ringa dem.

För att kunna ta del av vissa erbjudanden och rabatter, som klubbpriser, måste kunderna vara medlemmar i Klubb Hjärtat. Medlemskapet är gratis och kan enkelt registreras online eller i butik.

Utöver det personliga kundbemötandet i fysiska butiker, erbjuder Apotek Hjärtat även rådgivning och tjänster som vaccinationer och medicinsk öronhåltagning.

För att hålla sig uppdaterad om de senaste erbjudandena och nyheterna kan kunder följa Apotek Hjärtat på sociala medier som Facebook och Instagram eller besöka deras hemsida.

Kundomdömen för Apotek Hjärtat Esplanaden Sundsvall

Kunderna är överlag mycket nöjda med apoteket i Sundsvall, där de upplever en lugn atmosfär förutom under lunchtid. Personalen får höga betyg för att vara trevlig, hjälpsam och för sitt goda bemötande, ofta erbjudande hjälp till kunderna. Dessutom uppskattas möjligheten att få bonus på ICA-kortet. Apoteket har även ett stort utbud och är bra placerat nära torget, vilket gör det till det bästa apoteket i området enligt kundomdömena.

Apoteket Lejonet

Omdömen: 3.5 (12 omdömen)

Adress: Storgatan 21, 852 30 Sundsvall, Sverige

Telefon: 077-145 04 50

Öppettider:

Måndag: 10:00–18:00

Tisdag: 10:00–18:00

Onsdag: 10:00–18:00

Torsdag: 10:00–18:00

Fredag: 10:00–18:00

Lördag: 10:00–15:00

Söndag: Stängt


Webbplats

Screenshot of Apoteket Lejonet

Kundomdömen för Apoteket Lejonet

Kunderna har blandade åsikter om apoteket. En kund beskriver en negativ upplevelse med en anställd som var pushig och oartig. En annan kund påpekar problem med felaktiga öppettider och svårigheter att ta sig in i butiken med barnvagn på grund av blockerade gångar och en trasig hiss. Å andra sidan, upplever en kund butiken som fin och ordningsam, med ett bra urval av produkter och en trevlig personal. Butiken får även beröm för att upprätthålla hög standard gällande covid-19. En ytterligare kommentar nämner enkelt att apoteket säljer piller och andra varor.

Apotek Hjärtat Bydalen Sundsvall

Omdömen: 3.6 (9 omdömen)

Adress: Norra Vägen 10, 856 50 Sundsvall, Sverige

Telefon: 077-140 54 05

Öppettider:

Måndag: 09:00–18:00

Tisdag: 09:00–18:00

Onsdag: 09:00–18:00

Torsdag: 09:00–18:00

Fredag: 09:00–18:00

Lördag: 10:00–15:00

Söndag: Stängt


Webbplats

Screenshot of Apotek Hjärtat Bydalen Sundsvall

Apotek Hjärtat Bydalen i Sundsvall är en del av Sveriges största fristående apotekskedja, Apotek Hjärtat. Apoteket ligger på Norra Vägen 10, 856 50 Sundsvall och erbjuder ett brett sortiment av läkemedel och hälsorelaterade produkter. De strävar efter att hjälpa sina kunder till bättre hälsa och ökat välbefinnande genom att erbjuda rådgivning och olika tjänster som vaccinationer, blodtrycksmätning och medicinsk öronhåltagning.

Apotek Hjärtat Bydalen har öppettider som varierar beroende på veckodag, men de är vanligtvis öppna på vardagar mellan 09:00 och 18:00 och på lördagar mellan 10:00 och 15:00. På söndagar är apoteket stängt.

Kunder kan kontakta apoteket via telefonnummer 0771-405 405 om de har frågor eller behöver hjälp. Det är även möjligt att skicka e-post eller använda deras kundservice online för att få svar på vanliga frågor.

Apotek Hjärtat erbjuder även möjligheten att handla läkemedel online och har en e-handelsguide på sin webbplats. Kunder kan även samla ICA-bonus när de handlar på Apotek Hjärtat, vilket är en fördel för dem som är ICA-kunder.

För att hämta ut receptbelagda läkemedel krävs e-legitimation, till exempel BankID. Det finns även möjlighet att hämta ut recept åt andra personer genom att använda fullmakt.

Apotek Hjärtat Bydalen engagerar sig även i hållbarhetsfrågor och uppmuntrar sina kunder att tänka på miljön, till exempel genom att instruera dem om hur man korrekt hanterar läkemedelsavfall.

För medlemmar i Klubb Hjärtat finns det speciella erbjudanden och möjligheten att samla poäng på köp. Medlemmar i klubben kan även ta del av unika kampanjer och rabatter.

Sammantaget erbjuder Apotek Hjärtat Bydalen i Sundsvall en omfattande service för sina kunder, både i fysisk butik och online, med fokus på hälsa och välbefinnande.

Kundomdömen för Apotek Hjärtat Bydalen Sundsvall

Kunderna uppskattar den stora och rymliga parkeringen vid apoteket, samt personalens omtanke och kunskap. Efter en tidigare mindre trevlig upplevelse har förbättringar märkts. Besökarna berömmer också det trevliga bemötandet och apotekets flexibilitet i att ordna hemleverans via post när en medicin inte finns tillgänglig. Dessutom uppskattas apotekets öppettider, även om det noteras att det är stängt den 6 juni. Sammantaget ger kunderna ett positivt omdöme om apotekets service.

Apoteket Birsta

Omdömen: 3.5 (11 omdömen)

Adress: Gesällvägen 1, 863 41 Sundsvall, Sverige

Telefon: 077-145 04 50

Öppettider:

Måndag: 10:00–20:00

Tisdag: 10:00–20:00

Onsdag: 10:00–20:00

Torsdag: 10:00–20:00

Fredag: 10:00–20:00

Lördag: 10:00–18:00

Söndag: 10:00–18:00


Webbplats

Screenshot of Apoteket Birsta

Kundomdömen för Apoteket Birsta

Kunderna upplever blandade känslor gällande apotekets tjänster. En kund är besviken över att leveransinformationen var missvisande angående möjligheten att hämta beställningar utanför apoteket, vilket inte stämde vid ankomst och skapade problem för kunden i riskgruppen. Telefonkön kritiseras också för att vara full, vilket ledde till att kunden valde ett annat apotek. En annan kund upplevde att det blev för trångt i kön vid utlämning av receptbelagd medicin. Å andra sidan finns det positiva omdömen där en kund uppskattade den snabba och enkla servicen vid hämtning av Covid-test utan kö, och en annan kund var nöjd med bra service och gott om parkeringsmöjligheter.

Kronans Apotek Sundsvall Skönsberg

Omdömen: 4.4 (19 omdömen)

Adress: Medborgargatan 30D, 856 30 Sundsvall, Sverige

Telefon: 077-161 26 12

Öppettider:

Måndag: 08:30–18:00

Tisdag: 08:30–18:00

Onsdag: 08:30–18:00

Torsdag: 08:30–18:00

Fredag: 08:30–18:00

Lördag: 10:00–14:00

Söndag: Stängt


Webbplats

Screenshot of Kronans Apotek Sundsvall Skönsberg

Kronans Apotek Sundsvall Skönsberg är en del av Kronans Apotek-kedjan, som har apotek över hela Sverige och erbjuder tjänster både i fysiska butiker och online. Denna specifika filial ligger på Medborgargatan 30D i Sundsvall och erbjuder en rad tjänster för att hjälpa kunder att må bättre.

Tjänster som erbjuds på detta apotek inkluderar blodtrycksmätning, vilket kan vara en viktig del i att övervaka och hantera hälsotillstånd. Kundservice kan kontaktas på telefonnummer 0771-612 612 eller via e-post på [email protected].

Öppettiderna för Kronans Apotek Sundsvall Skönsberg är generösa, med öppethållande från 08:30 till 18:00 på vardagar och 10:00 till 14:00 på lördagar. Apoteket är stängt på söndagar.

Apoteket ligger i närheten av en vårdcentral och en tandläkare, vilket kan vara praktiskt för kunder som behöver flera typer av vårdtjänster. Det finns även parkering tillgänglig för både rörelsehindrade och andra kunder, vilket underlättar tillgängligheten.

För de som föredrar att handla online finns möjligheten att använda Click & Collect-tjänsten, där kunder kan beställa produkter online och sedan hämta ut dem på apoteket. Detta är ett bekvämt alternativ för de som vill spara tid eller föredrar att inte gå in i butiken.

Apoteket har även ett make up-sortiment för de som är intresserade av kosmetika, och ledarhundar samt assistanshundar är välkomna, vilket gör det mer tillgängligt för personer med särskilda behov. Sittplatser finns tillgängliga för de som behöver vila eller vänta på sitt receptuttag.

För de som använder kollektivtrafik finns det en hållplats eller station i närheten, vilket gör det enklare att ta sig till och från apoteket.

Sammanfattningsvis erbjuder Kronans Apotek Sundsvall Skönsberg en rad tjänster och bekvämligheter för att underlätta för sina kunder att få tillgång till läkemedel och andra hälso- och skönhetsprodukter.

Kundomdömen för Kronans Apotek Sundsvall Skönsberg

Kunderna är mycket nöjda med apoteket i centrala Skönsberg, där många har varit trogna kunder i över 15 år, även när det tidigare var känt som Apoteket Granen. Personalen får beröm för sitt trevliga bemötande och hjälpsamhet. Apoteket är lättillgängligt och smidigt att nyttja, även om det kan vara svårt att hitta parkering under lunchtid. Sammanfattningsvis uppskattas apoteket för dess service och närhet.

Apotek Hjärtat ICA Kvantum Nacksta, Sundsvall

Omdömen: 4.4 (8 omdömen)

Adress: Axvägen 1, 853 50 Sundsvall, Sverige

Telefon: 077-140 54 05

Öppettider:

Måndag: 08:00–20:00

Tisdag: 08:00–20:00

Onsdag: 08:00–20:00

Torsdag: 08:00–20:00

Fredag: 08:00–20:00

Lördag: 09:00–18:00

Söndag: 09:00–18:00


Webbplats

Screenshot of Apotek Hjärtat ICA Kvantum Nacksta, Sundsvall

Apotek Hjärtat ICA Kvantum Nacksta är ett apotek som ligger i Sundsvall, Sverige, på adressen Axvägen 1, 853 50 Sundsvall. Apoteket är en del av Sveriges största fristående apotekskedja, Apotek Hjärtat, som är känt för att erbjuda ett brett sortiment av läkemedel och hälsorelaterade produkter, samt rådgivning och tjänster för att främja kundernas hälsa och välbefinnande.

Apotek Hjärtat erbjuder olika tjänster som blodtrycksmätning, vaccinationer, medicinsk öronhåltagning, läkemedelsrådgivning och läkemedelsabonnemang. De har även ett nära samarbete med ICA, vilket gör det möjligt för kunder att samla ICA-bonus när de handlar på apoteket.

Apoteket har generösa öppettider och är öppet de flesta dagar i veckan, vilket gör det bekvämt för kunder att besöka apoteket när det passar dem bäst. Dessutom erbjuder Apotek Hjärtat möjligheten att handla läkemedel online genom deras e-handel.

Som en del av sin service har Apotek Hjärtat Klubb Hjärtat, en kundklubb där medlemmar får tillgång till unika erbjudanden, poäng på sina inköp och andra förmåner. De har även en app där kunder kan hantera sina recept och se sina köp.

För att främja hållbarhet och miljömedvetenhet, uppmuntrar Apotek Hjärtat sina kunder att använda vissa produkter, som till exempel diklofenak, med eftertanke på grund av dess negativa miljöpåverkan. De ger även information om hur man korrekt ska hantera och kassera läkemedelsavfall.

Apotekschefen vid Apotek Hjärtat ICA Kvantum Nacksta är Marianne Westerlund, och apoteket strävar efter att ge personlig service och hjälp till alla sina kunder. Kundkontakten för apoteket är 0771-405 405 för de som önskar ytterligare information eller hjälp med sina ärenden.

Sammanfattningsvis är Apotek Hjärtat ICA Kvantum Nacksta en del av en större apotekskedja som erbjuder ett fullt sortiment av apoteksprodukter och tjänster, med ett fokus på personlig service och hälsa. Kundklubben och möjligheten att samla ICA-bonus gör det till ett attraktivt val för många kunder.

Kundomdömen för Apotek Hjärtat ICA Kvantum Nacksta, Sundsvall

Kunderna uppskattar att apoteket, trots sin mindre storlek, erbjuder det mesta och viktigaste. En del av personalen kunde vara mer leende, vilket kunderna tycker är viktigt. En särskilt uppskattad anställd är en man som arbetar där och som beskrivs som konsekvent trevlig och hjälpsam, vilket har observerats på flera Apotek Hjärtat. Generellt får apoteket höga betyg för sin service, den bästa som kunden har upplevt jämfört med andra apotek. Personalen beskrivs som hjälpsam, trevlig, kunnig och lösningsorienterad, med en del som betecknas som helt enastående.

FAQ om Apotek i Sundsvall

Välkommen till vår guide om apotek i Sundsvall. Denna stad i hjärtat av Norrland erbjuder en rad tjänster för att tillgodose invånarnas behov av läkemedel och hälsorelaterade produkter. Med en växande befolkning och ett ökande intresse för hälsa och välbefinnande, har apoteksbranschen i Sundsvall blivit en viktig del av stadens serviceutbud. I den här FAQ:n kommer vi att gå igenom de vanligaste frågorna som rör apotek i Sundsvall, från öppettider och tjänster till recept och rådgivning.

Var finns apoteken i Sundsvall?

I Sundsvall finns apotek utspridda över hela staden för att vara lättillgängliga för alla invånare. Du kan hitta apotek i centrala delar som Storgatan och Birsta City, men även i mindre områden och nära vårdcentraler. Många apotek är belägna i närheten av shoppingområden och livsmedelsbutiker för att underlätta för kunderna att kombinera sina ärenden. Dessutom finns det apotek i anslutning till sjukhuset, vilket ger enkel åtkomst till nödvändiga mediciner för patienter och besökare.

Vilka tjänster erbjuder apoteken i Sundsvall?

Apoteken i Sundsvall erbjuder en mängd olika tjänster utöver försäljning av receptbelagda och receptfria läkemedel. De flesta apotek erbjuder även rådgivning kring läkemedelsanvändning, hjälp med att hitta rätt produkter för egenvård och möjlighet till vaccinationer. Dessutom kan du ofta få hjälp med att sköta dina recept elektroniskt och få konsultationer kring livsstilsrelaterade frågor som kost och motion. Vissa apotek erbjuder även hudvårdsprodukter och utför enklare hälsotester som blodtrycksmätning.

Hur är öppettiderna för apoteken i Sundsvall?

Öppettiderna för apoteken i Sundsvall kan variera beroende på läge och storlek. Många apotek i centrala delar har generösa öppettider och är ofta öppna även på kvällar och helger. I större shoppingcenter som Birsta City kan apotekens öppettider sammanfalla med centrets öppettider. Det är alltid bäst att kolla det specifika apotekets öppettider online eller genom att ringa direkt, särskilt inför helgdagar då öppettiderna kan förändras.

Kan jag få hjälp med att förnya recept i Sundsvall?

Ja, de flesta apotek i Sundsvall kan assistera dig med att förnya dina recept. Personalen kan hjälpa dig att kontakta din läkare för förnyelse om ditt recept är på väg att gå ut. Det finns också möjlighet att använda e-tjänster för att förnya recept online. För patienter som har svårt att besöka apoteket fysiskt finns tjänster som hemleverans av läkemedel, vilket gör det enklare att få tillgång till nödvändiga mediciner.

Finns det rådgivning om läkemedel och hälsa på apoteken i Sundsvall?

Apoteken i Sundsvall är inte bara platser för att köpa läkemedel; de erbjuder också professionell rådgivning. Farmaceuter och apotekstekniker är utbildade för att ge råd om läkemedelsanvändning, biverkningar, interaktioner mellan olika mediciner och allmänna hälsorelaterade frågor. För mer ingående konsultationer kan vissa apotek erbjuda privata samtal med en farmaceut. Det är också möjligt att få rådgivning om naturläkemedel och kosttillskott.

Hur hanterar apoteken i Sundsvall receptbelagda mediciner?

Apoteken i Sundsvall hanterar receptbelagda mediciner med stor omsorg och enlighet med gällande lagar och regler. När du lämnar in ett recept säkerställer apotekspersonalen att du får rätt medicin och dosering. De ser också till att du får information om hur medicinen ska tas och vad du bör tänka på under behandlingen. För att skydda patienternas integritet hanteras alla recept och kunduppgifter konfidentiellt. Dessutom erbjuder många apotek elektroniska tjänster där du kan hantera dina recept och få påminnelser när det är dags att hämta ut din medicin.

Nyheter

I Sundsvall, en stad belägen i Västernorrlands län i Sverige, finns det flera apotek som tillhandahåller läkemedel och andra hälsovårdsprodukter till invånarna. Här är några kortfakta om apoteken i Sundsvall:

1. Olika kedjor: I Sundsvall finns apotek från de stora svenska apotekskedjorna som Apoteket AB (tidigare känt som Apoteket Kronan), Apotek Hjärtat, och Kronans Apotek.

2. Placering: Apoteken är strategiskt placerade runt om i staden, inklusive centrala delar, köpcentrum och i närheten av vårdcentraler och sjukhus för att vara lättillgängliga för allmänheten.

3. Tjänster: Förutom att erbjuda receptbelagda och receptfria läkemedel, erbjuder många apotek i Sundsvall även tjänster som hälsokontroller, rådgivning kring läkemedel, vaccinationer och andra hälso- och sjukvårdstjänster.

4. Digitala tjänster: De flesta apoteken i Sundsvall erbjuder också online-tjänster där kunder kan beställa sina läkemedel och få dem levererade direkt till hemmet eller till närmaste apotek för upphämtning.

5. Öppettider: Apoteken i Sundsvall har varierande öppettider, med vissa apotek som är öppna under helger och kvällar för att möjliggöra tillgång till läkemedel och rådgivning även utanför vanliga kontorstider.

För att få den mest aktuella informationen om apoteken i Sundsvall, inklusive deras exakta placering, öppettider och tjänster, är det bäst att söka online eller besöka de enskilda apotekens webbplatser.