Bilprovningen i Sundsvall erbjuder fordonstester och besiktningar för att säkerställa att fordon uppfyller gällande säkerhets- och miljökrav.

Bilprovningen i Sundsvall

Bilprovningen är en viktig del av det svenska vägtransportsystemet, och dess roll i att upprätthålla trafiksäkerheten kan inte nog betonas. I Sundsvall, en stad känd för sina industriella framsteg och natursköna landskap, är bilprovningen central för att säkerställa att de fordon som trafikerar de pittoreska vägarna är i toppskick. Denna artikel tar en närmare titt på Bilprovningen i Sundsvall, dess tjänster, bokningssystem, miljöpåverkan, tekniska framsteg, kundservice och framtidsutsikter. Genom att utforska dessa aspekter får vi en djupare förståelse för hur bilprovningen bidrar till en säkrare och mer hållbar fordonsanvändning i regionen.

Historik och bakgrund

Bilprovningen i Sverige har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1963, då den första stationen öppnades. I Sundsvall har bilprovningen varit en viktig institution som sett till att fordonen i området håller måttet. Genom åren har stationen i Sundsvall utvecklats för att möta moderna krav och förväntningar, och har blivit en viktig del av stadens infrastruktur.

Med en ökande bilpopulation i Sundsvall har bilprovningen spelat en avgörande roll i att minska trafikolyckor genom att försäkra att fordonen är säkra. Detta har varit möjligt tack vare strikta kontroller och en ständig uppdatering av utrustning och metodik. Bilprovningen i Sundsvall har också varit en förebild när det gäller kundservice och effektivitet.

Bokning och tjänster

Att boka tid för bilprovning i Sundsvall har aldrig varit enklare. Med hjälp av onlinebokningssystem kan kunder välja tid och tjänst som passar dem bäst. Bilprovningen erbjuder en rad olika tjänster, inklusive kontrollbesiktning, efterkontroll och registreringsbesiktning. Dessutom erbjuds tjänster som gasolkontroll och kontroll av importfordon.

För de som föredrar personlig kontakt finns det möjlighet att ringa och boka en tid. Kundtjänsten är känd för att vara hjälpsam och tillmötesgående, vilket gör upplevelsen smidig och angenäm. Bilprovningen i Sundsvall strävar efter att vara flexibel och tillgänglig för sina kunder, vilket reflekteras i deras bokningssystem och tjänsteutbud.

Modern teknik och utrustning

Teknologiska framsteg har haft en stor inverkan på hur bilprovningar genomförs, och Sundsvall är inget undantag. Stationen använder sig av den senaste tekniken för att noggrant undersöka fordonens skick. Detta inkluderar avancerade diagnosverktyg, bromstestare och avgasanalyserare, vilka alla bidrar till en mer exakt och effektiv besiktningsprocess.

Denna tekniska utrustning möjliggör inte bara en högre standard på säkerhetskontrollerna utan bidrar även till en snabbare genomströmning av fordon. Det innebär mindre väntetid för kunderna och en mer miljövänlig besiktningsprocess, eftersom färre utsläpp genereras under väntetiden.

Engagemang för miljön

Bilprovningen i Sundsvall tar sitt miljöansvar på stort allvar. Stationen arbetar aktivt för att minska sin egen miljöpåverkan och för att främja en grönare fordonsanvändning. Genom att erbjuda avgasutsläppstester och kontroller av fordonens energieffektivitet bidrar de till en renare miljö i Sundsvall och omgivande områden.

Stationen använder även miljövänliga produkter och processer i sin verksamhet. Detta inkluderar allt från återvinning av använda material till användning av energieffektiva belysningssystem. Dessa åtgärder visar att bilprovningen inte bara kontrollerar fordonens miljöpåverkan utan också tar ansvar för sin egen. Läs även artikeln Apotek i Sundsvall.

Kundservice och tillgänglighet

Kundnöjdhet är en prioritet för Bilprovningen i Sundsvall. De anställda är välutbildade och engagerade i att ge en service som är både professionell och vänlig. Kundservicepersonalen är alltid redo att svara på frågor och ge råd om hur man bäst underhåller sitt fordon för att förlänga dess livslängd och säkerställa dess säkerhet.

Stationen är strategiskt placerad för att vara lättillgänglig för alla kunder, och det finns gott om parkeringsmöjligheter. Öppettiderna är generösa, vilket ger kunderna flexibilitet att besöka stationen vid en tid som passar deras schema. Dessutom är väntetiderna korta, vilket är en följd av effektiva arbetsprocesser och avancerad planering.

Framtidsutsikter och utveckling

Med en alltmer miljömedveten allmänhet och en bilindustri som snabbt utvecklas mot elektrifiering och självkörande teknik, står Bilprovningen i Sundsvall inför nya och spännande utmaningar. Stationen förbereder sig för att hantera dessa förändringar genom att ständigt uppdatera sin utrustning och utbilda sin personal.

Det finns också planer på att utöka tjänsterna för att inkludera fler specialiserade tester, som till exempel för elbilar och hybridfordon. Bilprovningen i Sundsvall är fast besluten att fortsätta vara en ledare inom fordonsbesiktning och att bidra till en säkrare och renare framtid för regionens vägar.

Besikta Bilprovning Sundsvall

Omdömen: 4.3 (64 omdömen)

Adress: Tegelvägen 17, 853 50 Sundsvall, Sverige

Telefon: 077-440 08 00

Öppettider:

Måndag: 07:00–16:00

Tisdag: 07:00–16:00

Onsdag: 07:00–16:00

Torsdag: 07:00–16:00

Fredag: 07:00–16:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt


Webbplats

Screenshot of Besikta Bilprovning Sundsvall

Besikta Bilprovning Sundsvall är en bilbesiktningsstation som ligger på Tegelvägen 17 i Sundsvall. Denna station erbjuder en rad olika tjänster för fordonskontroll och besiktning, inklusive:

– Kontrollbesiktning för alla fordon med en maxvikt på 3 500 kg.
– Drop-in-kontrollbesiktning för fordon med en maxvikt på 3 500 kg, beroende på tillgänglighet.
– Efterkontroll av fordon med en maxvikt på 3 500 kg.
– Registreringsbesiktning för lätta fordon upp till 3 500 kg (ej motorcyklar).
– Köp- och säljtest som hjälper till att bedöma ett fordon vid köp eller försäljning.
– Trafiksäkerhetskontroll.

Besikta Bilprovning Sundsvall har även en kundtjänst som kan nås via telefonnummer 0774-400 800 eller via e-post på [email protected] för att boka tid eller för att få svar på frågor.

Stationen har öppettider som varierar och erbjuder även extra öppettider den sista lördagen i månaden samt vissa kvällar under månaden. Det är viktigt att kolla aktuella öppettider och tillgänglighet för drop-in på deras webbplats eller genom att kontakta kundtjänsten.

Besikta Bilprovning i Sundsvall är en kontantfri station och accepterar endast kortbetalningar. På deras webbplats kan kunder boka besiktningstider och ta del av eventuella kampanjerbjudanden, som exempelvis rabatter vid bokning av kontrollbesiktning.

Dessutom kan kunder som registrerar sig för tjänsten ”Mina sidor” på Besiktas webbplats få en rabatt på sin kommande besiktning och påminnelser via e-post eller sms inför kontrollbesiktningen. Kundrecensioner på Google visar att stationen har ett bra betyg, med många kunder som uppskattar den trevliga personalen och den smidiga servicen.

Observera att informationen som presenteras här baseras på uppgifter från Besiktas webbplats och kan ändras. För den mest aktuella informationen rekommenderas det att kontakta Besikta Bilprovning Sundsvall direkt eller besöka deras officiella webbplats.

Kundomdömen för Besikta Bilprovning Sundsvall

Kundomdömena för denna bilprovning är blandade, men övervägande negativa. Flera kunder upplevde ett dåligt första intryck på grund av bristande hälsning och otrevlig personal. En kund noterade att ingen förståelse visades trots en liten försening orsakad av trafik. Personalen beskrivs som otrevlig med en taskig attityd och några kunder nämnde att de fick höra dåliga kommentarer. Det finns dock några positiva kommentarer om snygga och rena lokaler samt trevlig personal i vissa fall. En kund var missnöjd med en oenighet om bilens skick efter besiktningen. Sammanfattningsvis verkar många kunder vara missnöjda med bemötandet och inte benägna att återvända eller rekommendera denna bilprovning till andra.

Bilprovningen Sundsvall-Nacksta

Omdömen: 4.2 (492 omdömen)

Adress: Tegelvägen 12, 853 50 Sundsvall, Sverige

Telefon: 077-160 06 00

Öppettider:

Måndag: 07:00–18:00

Tisdag: 07:00–18:00

Onsdag: 07:00–18:00

Torsdag: 07:00–18:00

Fredag: 07:00–18:00

Lördag: 08:00–13:00

Söndag: Stängt


Webbplats

Screenshot of Bilprovningen Sundsvall-Nacksta

Bilprovningen Sundsvall-Nacksta är en besiktningsstation belägen på Tegelvägen 12 i Sundsvall. Denna station erbjuder en rad tjänster relaterade till fordonstester och inspektioner, inklusive besiktning av personbilar, lätta lastbilar, släpvagnar, husvagnar, husbilar och motorcyklar. Stationen kan också hantera tunga fordon, A-traktorer och utför lyftbesiktningar samt registreringsbesiktningar.

När du kommer till Bilprovningen Sundsvall-Nacksta för att besikta ditt fordon, börjar du med att anmäla dig i stationens ankomstterminal. Du behöver ange ditt fordonets registreringsnummer eller bokningsnummer. Efter anmälan väntar du på att ditt registreringsnummer visas på informationsskylten och kör sedan in genom den angivna porten.

Stationen erbjuder även delkontroller, som kan inkludera vägning, fram- och bakvagnskontroll, bromsprov, avgasmätning, strålkastarkontroll och däckkontroll. Dessutom finns tjänster som e-Diagnos, bilkontroll, gasolkontroll, utfärdande av certifikat och intyg samt extra bromskontroll.

Bilprovningen Sundsvall-Nacksta har generella öppettider måndag till fredag från 07:00 till 18:00 och lördagar från 08:00 till 13:00. Det finns också möjlighet för drop-in besiktning och obokad efterkontroll under vissa tider.

Stationen är kontantfri, vilket innebär att betalningar kan göras med kort kopplade till Mastercard eller Visa, eller i förväg via bokningen på webbplatsen. Det är också viktigt att notera att besiktning av motorcyklar är väderberoende och kräver barmark och halkfria förhållanden.

För att boka en tid för besiktning eller få mer information, kan kunder ringa bokningstelefonen 0771-600 600 eller besöka Bilprovningens officiella webbplats. Stationschefen för Bilprovningen Sundsvall-Nacksta är Tomas Holmberg.

Observera att informationen om kampanjkoder och specifika erbjudanden som nämns i den medföljande texten kan vara tidsbegränsade och inte längre aktuella vid tidpunkten för denna förfrågan.

Kundomdömen för Bilprovningen Sundsvall-Nacksta

Kunderna uppskattar generellt den snabba servicen och det trevliga bemötandet de får vid besiktningsstationen. De upplever att personalen är informativ och tillmötesgående, erbjuder bekvämligheter som gratis kaffe och en skön soffa, samt ger en enkel genomgång av besiktningsprocessen. Många ser fram emot att återvända tack vare den rättvisa och professionella bedömningen av deras fordon. Även när problem uppstår, känns feedbacken tydlig och empatisk. Dock finns det en viss förvirring kring tillgängligheten av drop-in tjänster, där en kund upplevde att det utlovade drop-in-erbjudandet inte stämde överens med verkligheten. Trots detta noteras att personalen är trevlig och arbetet utförs effektivt.

Opus Bilprovning Sundsvall-Birsta

Omdömen: 4.4 (268 omdömen)

Adress: Lärlingsvägen 1, 863 41 Sundsvall, Sverige

Telefon: 077-550 03 00

Öppettider:

Måndag: 07:00–16:00

Tisdag: 07:00–16:00

Onsdag: 07:00–16:00

Torsdag: 07:00–16:00

Fredag: 07:00–16:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt


Webbplats

Screenshot of Opus Bilprovning Sundsvall-Birsta

Opus Bilprovning Sundsvall-Birsta är en bilprovningstation belägen på Lärlingsvägen 1 i Sundsvall. De erbjuder olika typer av besiktningstjänster som kontrollbesiktning, efterkontroll och registreringsbesiktning för fordon som personbilar, lätta lastbilar (max 2900 kg) och motorcyklar. Stationen erbjuder även drive-in-besiktning för de som inte har förbokat en tid.

Kontaktinformationen för stationen är:
– Bokning och frågor gällande besiktning: 0775-500 300
– Kontakt med stationen: 010-804 24 10

Öppettider för stationen är:
– Måndag till fredag: 07:00 – 16:00
– Lördag och söndag: Stängt

Opus Bilprovning Sundsvall-Birsta erbjuder även en ”slippa vänta-garanti” vilket innebär att de garanterar en besiktningstid inom 24 timmar om du bokar via deras hemsida eller ringer dem. På stationen kan du ankomstregistrera dig via SMS eller hos personalen på plats, och det finns möjlighet att avnjuta en kopp kaffe medan du väntar på din tur.

Stationen är kontantfri och erbjuder betalning via kort, rekvisition eller Klarnas betallösning om du väljer att betala vid bokningstillfället på deras hemsida.

För att hitta till Opus Bilprovning Sundsvall-Birsta finns det vägbeskrivningar beroende på om du kommer via E4 mot Sundsvall eller norrut från Sundsvall.

Det är viktigt att notera att stationen har vissa begränsningar:
– Porthöjd: 2,50 m
– Maxvikt: 2900 kg
– Under vinterväglag kan man inte besikta motorcyklar.

Opus Bilprovning är miljömedvetna och klimatkompenserar hela sin verksamhet, inklusive alla besiktningar och fordonstester. För mer information och bokning av besiktningstider kan du besöka deras hemsida eller kontakta dem via angivna kontaktvägar.

Kundomdömen för Opus Bilprovning Sundsvall-Birsta

Kunderna är överlag mycket nöjda med servicen vid besiktningen i Sundsvall med omnejd. De uppskattar den fantastiska servicen, även vid sena drop-in besök strax innan stängning. Personalen beskrivs som trevlig och hjälpsam, och är villiga att visa och förklara eventuella fel på fordonet. En kund fick till och med rabatterat pris utan att förvänta sig det. Snabbhet och effektivitet är andra positiva aspekter som lyfts fram, liksom möjligheten att ställa frågor och vara delaktig under besiktningen. Parkeringen är bra och personalen är både duktiga och kompetenta. Ett litet minus var den trasiga kaffemaskinen, vilket ledde till att en kund gav betyget fyra av fem stjärnor. Sammantaget rekommenderar kunderna starkt denna besiktningsstation.

FAQ om Bilprovningen i Sundsvall

Bilprovningen är en viktig del av bilägandet och trafiksäkerheten i Sverige. I Sundsvall, precis som på andra håll i landet, är det många bilägare som regelbundet besöker bilprovningen för att säkerställa att deras fordon uppfyller de lagstadgade kraven. Denna FAQ är till för dig som har frågor om bilprovningen i Sundsvall. Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna kring bokning av tid, vad som kontrolleras under besiktningen, öppettider, och mycket mer.

Vad är bilprovningen och varför är den viktig?

Bilprovningen är en teknisk kontroll av motorfordon för att säkerställa att de är säkra att använda på vägarna. Det är en lagstadgad kontroll som måste genomföras regelbundet. En godkänd besiktning innebär att bilen uppfyller de säkerhets- och miljökrav som ställs. Att regelbundet besikta bilen är viktigt för trafiksäkerheten och för att minska miljöpåverkan från fordon.

Hur bokar jag tid för bilprovning i Sundsvall?

För att boka tid för bilprovning i Sundsvall kan du antingen göra det online via bilprovningens officiella hemsida eller ringa deras kundtjänst. Det är enkelt att boka tid genom att ange ditt registreringsnummer och välja en tid som passar dig. Det är rekommenderat att boka i god tid, särskilt inför högsäsonger då många vill besikta sina fordon.

Vad kontrolleras under bilprovningen?

Under bilprovningen kontrolleras flera viktiga säkerhets- och miljöaspekter av fordonet. Det inkluderar bromsar, däck, ljus, styrning, och avgasutsläpp. Bilprovningen granskar även bilens kaross, vindruta och säkerhetsbälten för att se till att allt är i gott skick. Om bilen inte uppfyller kraven får du en lista på vad som behöver åtgärdas.

Vad händer om min bil inte blir godkänd?

Om din bil inte blir godkänd vid bilprovningen får du en rapport på de punkter som måste åtgärdas. Du har då en viss tid på dig att fixa dessa problem och återkomma för en efterkontroll. Det är viktigt att du genomför reparationerna inom den angivna tiden för att undvika ytterligare avgifter och för att få bilen godkänd.

Kan jag besikta min bil utan att ha bokat tid?

Det är möjligt att besikta din bil utan att ha bokat tid genom att utnyttja drop-in-tider som vissa stationer erbjuder. Dock kan det vara riskabelt att förlita sig på drop-in då det ofta är begränsat med tillgängliga tider och du kan råka ut för längre väntetider. Det är alltid bäst att boka tid för att garantera en plats.

Är det möjligt att avboka eller omboka min besiktningstid?

Ja, det är möjligt att avboka eller omboka din besiktningstid. Detta kan oftast göras online eller genom att kontakta bilprovningens kundtjänst. Kom ihåg att avboka i tid för att undvika en avbokningsavgift. Om du behöver omboka, försök att göra det så snart som möjligt för att hitta en ny tid som passar dig.

Vilka är öppettiderna för bilprovningen i Sundsvall?

Öppettiderna för bilprovningen i Sundsvall kan variera beroende på station. Det är bäst att kontrollera den specifika stationens öppettider online eller genom att ringa direkt till stationen. Öppettiderna kan också skilja sig åt under helgdagar och semesterperioder, så det är bra att vara uppmärksam på eventuella förändringar.

Nyheter

Bilprovningen är en organisation i Sverige som ansvarar för den obligatoriska besiktningen av fordon. Besiktningen syftar till att kontrollera fordonens säkerhet och miljöpåverkan. I Sundsvall, som är en stad i Västernorrlands län, finns det en eller flera stationer där Bilprovningen utför sina tjänster. Liknande artikel Frisörer i Sundsvall.

Några kortfattade punkter om Bilprovningen i Sundsvall:

– Adress och plats: Bilprovningen i Sundsvall har en station som är belägen på en adress som är lättillgänglig för invånarna i området. Den exakta adressen kan variera över tid, så det är bäst att kolla på Bilprovningens officiella webbplats eller via en sökning på nätet för aktuell adress.
– Tjänster: Stationen erbjuder vanligtvis en rad besiktningstjänster, inklusive periodisk kontrollbesiktning, registreringsbesiktning, efterkontroll och kontroll av importfordon.
– Bokning: Kunder kan boka tid för besiktning via Bilprovningens webbplats, via telefon eller ibland även genom att bara köra in på stationen om drop-in-tider finns tillgängliga.
– Öppettider: Bilprovningen i Sundsvall har bestämda öppettider som kan variera. Det är viktigt att kolla upp de aktuella öppettiderna innan besök.
– Miljöfokus: Bilprovningen arbetar med att främja säkra och miljövänliga fordon och kan erbjuda rådgivning om hur man minskar sitt fordon på miljön.

För den mest aktuella informationen om Bilprovningens tjänster, öppettider och adress i Sundsvall, är det bäst att besöka deras officiella webbplats eller kontakta dem direkt. Där kan man också få information om bokning och priser för de olika tjänsterna som erbjuds.