Tandläkare i Sundsvall erbjuder professionell tandvård för att främja god munhälsa hos invånarna i denna norrländska stad.

Tandläkare i Sundsvall

Att hitta en bra tandläkare är viktigt för alla som värnar om sin munhälsa. I Sundsvall finns det ett brett utbud av tandvårdskliniker som erbjuder allt från rutinmässig kontroll till avancerade tandvårdsbehandlingar. Med en kombination av modern teknik och erfarna tandläkare, strävar klinikerna i Sundsvall efter att ge sina patienter den bästa möjliga tandvården. I denna artikel kommer vi att utforska olika aspekter av tandvården i Sundsvall, från urvalet av tjänster till tips på hur du väljer rätt tandläkare för dina behov.

Tandvårdstjänster i Sundsvall

Staden Sundsvall erbjuder ett omfattande utbud av tandvårdstjänster för att möta invånarnas behov. Många kliniker erbjuder grundläggande tjänster som tändernas rengöring, fyllningar och rotbehandlingar. För de som behöver mer avancerad vård finns det specialister inom områden som ortodonti, protetik och oral kirurgi. Tandvården i Sundsvall håller hög standard och klinikerna använder sig av de senaste metoderna och utrustningen för att ge patienterna bästa möjliga resultat.

De flesta tandvårdskliniker i Sundsvall erbjuder också akuttandvård för de tillfällen då olyckan är framme och man snabbt behöver professionell hjälp. Det är viktigt att snabbt kunna få en tid hos tandläkaren vid akuta besvär som tandvärk eller en skadad tand, och klinikerna i Sundsvall strävar efter att vara tillgängliga när patienterna som mest behöver dem.

Att välja rätt tandläkare

Att välja rätt tandläkare är en personlig process och det finns flera faktorer att tänka på. För det första är det viktigt att tandläkaren har en god utbildning och erfarenhet. Du bör också känna dig bekväm med tandläkarens kommunikation och bemötande. Många patienter föredrar tandläkare som tar sig tid att förklara behandlingar och alternativ.

Det kan också vara en god idé att läsa recensioner och fråga vänner och familj om rekommendationer. En annan viktig faktor är tandläkarklinikens läge och tillgänglighet. Många föredrar en klinik som är lätt att nå med kollektivtrafik eller bil, samt en som erbjuder flexibla öppettider som passar med patientens schema.

Modern teknik och behandlingar

Tandvårdsklinikerna i Sundsvall håller sig med den senaste tekniken för att erbjuda effektiva och bekväma behandlingar. Digitala röntgenapparater, 3D-scanning och avancerade system för bildbehandling är bara några exempel på teknik som används. Dessa moderna verktyg gör det möjligt för tandläkarna att noggrant diagnostisera och planera behandlingar, vilket i sin tur leder till bättre och snabbare resultat för patienten.

Även inom estetisk tandvård finns det en uppsjö av moderna behandlingar tillgängliga i Sundsvall. Tandblekning, porslinsfasader och osynliga tandställningar är populära alternativ för dem som vill förbättra sitt leende. Tandläkarna är välutbildade i dessa metoder och kan skräddarsy behandlingar efter varje individs unika behov och önskemål.

Pris och finansiering

Kostnaden för tandvård kan variera stort beroende på vilken behandling som är nödvändig. I Sundsvall erbjuder många kliniker konkurrenskraftiga priser och transparenta kostnadsuppskattningar. Det är viktigt att du som patient får en tydlig överblick över vad behandlingen kommer att kosta innan den påbörjas.

Dessutom finns det olika finansieringsalternativ tillgängliga för de som behöver det. Vissa kliniker erbjuder avbetalningsplaner eller samarbetar med kreditinstitut som kan hjälpa till att finansiera dyrare behandlingar. Tandvårdsbidrag och försäkringar kan också användas för att täcka en del av kostnaderna, vilket kan underlätta ekonomiskt för många patienter.

Barntandvård i Sundsvall

Barntandvården är en viktig del av tandvårdstjänsterna i Sundsvall. Att tidigt vänja barn vid tandläkarbesök är avgörande för att främja god munhygien och förebygga framtida problem. Tandläkare som specialiserar sig på barn är utbildade för att skapa en trygg och positiv upplevelse för de yngsta patienterna.

Kliniker som erbjuder barntandvård i Sundsvall är ofta utformade med barnvänliga miljöer, med lekfull inredning och aktiviteter som kan göra besöket roligare. Det är också vanligt att dessa kliniker har tandläkare och tandsköterskor som är extra tålmodiga och har förmåga att kommunicera med barn på deras nivå.

Preventiv tandvård och utbildning

Preventiv tandvård är central i Sundsvalls tandvårdskliniker. Målet är att hjälpa patienterna att undvika tandproblem innan de uppstår. Detta inkluderar regelbundna kontroller, professionell tandrengöring och utbildning om rätt tekniker för tandborstning och användning av tandtråd.

Utbildning är en viktig del av förebyggande tandvård. Tandläkare och tandsköterskor i Sundsvall tar sig tid att informera patienterna om hur livsstilsval kan påverka munhälsan, såsom kost, rökning och alkoholkonsumtion. Genom att ge patienterna rätt verktyg och kunskap kan många tandrelaterade problem förhindras.

Praktikertjänst AB Olympentandläkarna

Omdömen: 5 (7 omdömen)

Adress: Storgatan 22, 1tr, 852 30 Sundsvall, Sverige

Öppettider:

Måndag: 08:00–16:00

Tisdag: 08:00–16:00

Onsdag: 08:00–16:00

Torsdag: 08:00–16:00

Fredag: 08:00–12:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt


Webbplats

Screenshot of Praktikertjänst AB Olympentandläkarna

Praktikertjänst AB Olympentandläkarna är en modern tandvårdsklinik belägen i centrala Sundsvall, med adressen Storgatan 22, 852 30 Sundsvall. Kliniken har en lång historia och är känd som Sundsvalls äldsta gruppraktik, aktiv i mer än 50 år. Som en del av Praktikertjänst AB drivs kliniken idag av tandläkarna Maria Ruda, Viktor Ingildsen och Erika Olofsson.

På Olympentandläkarna arbetar fyra tandläkarteam som erbjuder allmäntandvård och implantatbehandling. Kliniken lägger stor vikt vid kvalitet och kontinuitet och använder endast välkända och väldokumenterade material i sin vård. Patienterna uppmuntras att känna sig trygga och väl omhändertagna under sitt besök.

För att boka tid kan man kontakta kliniken via telefon eller e-post. Öppettiderna är måndag till fredag från 8:00 till 16:00, med undantag för fredagar då kliniken stänger klockan 12:00. Varje tandläkarteam har sina egna kontaktuppgifter och tider för bokning.

Praktikertjänst AB är Sveriges största vårdgivare inom privat tandvård och hälso- och sjukvård. Företaget ägs gemensamt av verksamhetsansvariga och anställda, som inkluderar en bred grupp av vårdprofessionella såsom tandläkare, läkare, tandtekniker och många fler. De erbjuder tjänster i över 200 kommuner i Sverige och har en årlig omsättning på cirka 8,5 miljarder kronor.

Patienternas integritet och säker hantering av personuppgifter är av högsta prioritet för Praktikertjänst. De följer strikt dataskyddsbestämmelser och patientdatalagen för att säkerställa att alla personuppgifter hanteras på ett ansvarsfullt sätt.

För mer information om Praktikertjänst och dess mottagningar kan man besöka deras officiella webbplats på praktikertjanst.se, där man även kan hitta ytterligare fakta, tips och råd relaterade till vård och behandlingar.

Kundomdömen för Praktikertjänst AB Olympentandläkarna

Kunderna är mycket nöjda och framhäver den trevliga och hjälpsamma personalen, särskilt uppskattas tandläkare Maria för hennes kunskap om Ehlers-Danlos syndrom. Personalens kompetens och bemötande får höga betyg, och övergripande beskrivs upplevelsen som grymt bra.

Oral Care Sundsvall

Omdömen: 4.9 (169 omdömen)

Adress: Thulegatan 14, 852 32 Sundsvall, Sverige

Telefon: 060-17 01 15

Öppettider:

Måndag: 07:00–17:00

Tisdag: 07:00–17:00

Onsdag: 07:00–17:00

Torsdag: 07:00–17:00

Fredag: 07:00–14:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt


Webbplats

Screenshot of Oral Care Sundsvall

Oral Care är en av Sveriges största privata vårdgivare inom tandvård och erbjuder en rad olika tandvårdstjänster. Tandläkarna Wiklund är en del av Oral Care och erbjuder tandvård för hela familjen med tjänster som allmäntandvård, akuttandvård, tandhygienisttjänster, tandblekning, estetisk tandvård, tandimplantat, rotbehandling, behandling av tandlossning, protetik, skalfasader, tandproteser, tandreglering, bettskenor, snarkskenor och apné, samt behandling av visdomständer och barntandvård.

Här är några punkter baserade på informationen som finns i texten:

– Adress: Oral Care – Tandläkarna Wiklund, Thulegatan 14, 852 32 Sundsvall, Sverige.
– Telefonnummer: 060-17 01 15
– E-post: [email protected]
– Öppettider: Måndag till torsdag kl. 07.00 – 17.00, fredag kl. 07.00 – 14.00.
– Akuttandvård: Oral Care erbjuder hjälp inom 24 timmar för akuta tandläkarbehov.
– Erfarenhet: Oral Care har över 30 års erfarenhet inom tandvård.
– Anställda: Företaget har omkring 600 anställda.
– Behandlingar: De utför årligen omkring 50 000 behandlingar.

För mer specifik information om priser, bokning av tid och andra frågor rekommenderas det att kontakta kliniken direkt via telefon eller e-post. Oral Care har flera kliniker i Sverige och erbjuder även hemtandvård för de som inte kan besöka en klinik.

Kundomdömen för Oral Care Sundsvall

Kunderna är mycket nöjda med sina besök hos tandvården, där de upplever ett varmt och trevligt bemötande. En kund med tandläkarskräck berättar om hur avslappnad och väl omhändertagen den kände sig, tack vare en underbar tandhygienist vid namn Annika. En annan kund uttrycker stor tacksamhet för sina nya framtänder och kärleksfulla känslor för personalen. Anna får beröm för att vara en utmärkt tandläkare och en annan kund ångrar inte sitt beslut att byta till kliniken. Reception, tandhygienister, sköterskor och tandläkare får alla positiva omdömen för sitt trevliga bemötande och kunderna uppskattar att de inte behöver vänta på sin behandling. Kunden Leif Viklund betonar den höga kompetensen hos all personal och den kvalitativa vård de erbjuder, vilket gör att han alltid känner sig nöjd efter ett besök hos Oral Care Sundsvall.

Dentsmile Sundsvall

Omdömen: 4.2 (10 omdömen)

Adress: Esplanaden 10, 852 32 Sundsvall, Sverige

Telefon: 060-61 13 31

Öppettider:

Måndag: 07:30–16:30

Tisdag: 07:30–16:30

Onsdag: 07:30–16:30

Torsdag: 07:30–16:30

Fredag: 08:00–12:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt


Webbplats

Screenshot of Dentsmile Sundsvall

Dentsmile Sundsvall är en tandvårdsklinik som ligger centralt i Sundsvall, på Esplanaden 10 i det byggnaden som kallas för ”Blå huset”. Kliniken är modern och helt digitaliserad, vilket innebär att de använder sig av den senaste tekniken inom tandvård för att ge sina patienter bästa möjliga behandling.

Kliniken erbjuder ett brett utbud av tandvårdstjänster och tar emot patienter i alla åldrar. Detta inkluderar rutinmässiga tandundersökningar, akut tandvård, estetisk tandvård, tandreglering och mer specialiserade behandlingar. Enligt den information som finns tillgänglig, erbjuder de även osynlig tandreglering med Invisalign, ett populärt och diskret alternativ till traditionella tandställningar.

Teamet på Dentsmile Sundsvall består av kvalificerade yrkespersoner inklusive legitimerade tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor. Kliniken har nyligen välkomnat nya medarbetare, vilket indikerar att de utökar sin personalstyrka för att möta patienternas behov.

Kontaktuppgifterna inkluderar en e-postadress ([email protected]) och ett telefonnummer (060 – 61 13 31) för att boka tid eller ställa frågor. Öppettiderna för kliniken sträcker sig från tidig morgon till eftermiddag, och de har även angivna telefontider för att underlätta kommunikationen. Det finns en lunchstängning mellan 12.00 och 13.00.

För de som är intresserade av kostnader för olika behandlingar erbjuder kliniken en fullständig prislista, som kan vara tillgänglig via en länk på deras hemsida eller genom att kontakta dem direkt.

Dentsmile Sundsvall är en del av Inter Dentsmile Holding AB, och det verkar som att de erbjuder möjligheten att arbeta hos dem eller bli franchisetagare, vilket tyder på att de är en växande organisation med flera kliniker. För att boka en tid eller få mer information om tjänster och priser, kan intresserade patienter besöka deras hemsida, ringa, eller skicka e-post till den angivna adressen.

Kundomdömen för Dentsmile Sundsvall

Kundomdömena är blandade där vissa kunder uttrycker missnöje medan andra är mycket nöjda. En kund upplevde frustration över en kvinnlig tandläkare som inte höll tiden, vilket resulterade i en kort och otillfredsställande behandling, samt en dyr akuttid utan adekvat hjälp. Denne kund har valt att inte återvända. Å andra sidan beskriver andra kunder sina upplevelser som mycket positiva, med snabba tidsbokningar, trevligt bemötande, och skickliga tandläkare och sköterskor som hjälpt till att övervinna tandläkarskräck. De lyfter fram den välkomnande atmosfären och det professionella omhändertagandet, inklusive en smärtfri visdomstandsextraktion. En kund var dock helt missnöjd och uttrycker att de aldrig kommer återvända.

Compassen Tandläkarna AB

Omdömen: 4.5 (8 omdömen)

Adress: Medborgargatan 31J, 856 30 Sundsvall, Sverige

Telefon: 060-15 84 85

Öppettider:

Måndag: 08:00–15:00

Tisdag: 08:00–15:00

Onsdag: 08:00–15:00

Torsdag: 08:00–15:00

Fredag: 08:00–15:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt


Webbplats

Screenshot of Compassen Tandläkarna AB

Compassen Tandläkarna AB är en tandvårdsklinik belägen på Medborgargatan 31J i Sundsvall. De erbjuder en bred uppsättning av tandvårdstjänster, som inkluderar:

– Allmänna undersökningar
– Tandreglering
– Lagning av tänder
– Installation av kronor och broar
– Tandimplantat
– Tandblekning

Kliniken betonar användningen av material som är bäst lämpade för både estetik och funktion och strävar efter att ge patienterna ett skriftligt kostnadsförslag samt information om vad de kan förvänta sig efter behandlingen.

Compassen Tandläkarna AB har vidtagit åtgärder för att följa GDPR (General Data Protection Regulation), som är en dataskyddslag som trädde i kraft den 25 maj 2018 i EU. Denna lag syftar till att ge individer större kontroll över sina personuppgifter och ersätter den tidigare personuppgiftslagen PUL.

För dem som behöver finansiell flexibilitet erbjuder kliniken delbetalning genom samarbete med Payzmart. De har också telefontider och öppettider för att underlätta bokningar och besök. Det verkar också som att kliniken har personal som talar ryska, vilket kan vara till hjälp för rysktalande patienter.

När det gäller tandvårdsreformen och högkostnadsskyddet, informerar Compassen Tandläkarna sina patienter om att Försäkringskassan betalar en del av kostnaderna för tandvård som överstiger vissa belopp.

För att boka tid hos Compassen Tandläkarna kan man ringa dem på telefonnummer 060-15 84 85 under deras angivna telefontider på vardagar mellan 7.30 och 15.30. Kliniken är öppen mellan 8.00 och 15.00 på vardagar.

De har även en hemsida där man kan hitta mer information om deras tjänster, priser och annat relevant innehåll. Det är dock viktigt att notera att informationen om Compassen Tandläkarna AB kan ha ändrats sedan kunskapsavskärningen, så det är alltid bäst att kontakta kliniken direkt för den mest aktuella informationen.

Kundomdömen för Compassen Tandläkarna AB

Kunderna uttrycker stor tacksamhet för den hjälp de fått med sina tandproblem, uppskattar den tydliga informationen om behandlingar och undersökningar, och är nöjda med tandläkarens förmåga att svara på frågor och funderingar. De värdesätter även det utmärkta bemötandet, möjligheten att kommunicera via mejl med kliniken i Sundsvall, samt tandläkarens professionalitet och trevliga attityd. Kunden Ingela Thörnell Dalberg betonar särskilt att tandläkaren är mycket bra. Sammantaget finns det inga negativa kommentarer, bara positiva omdömen om tandläkarens service och skicklighet.

FAQ om Tandläkare i Sundsvall

Välkommen till din guide om tandvård i Sundsvall. Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om tandläkartjänster i denna vackra stad vid Norrlandskusten. Oavsett om du är nyinflyttad, på besök, eller en långvarig invånare, kan det uppstå funderingar kring tandläkarbesök, akuttandvård, kostnader och mycket mer. Denna FAQ är till för att ge dig en tydlig överblick och hjälpa dig att navigera i tandvårdsvärlden i Sundsvall.

Var hittar jag en tandläkare i Sundsvall?

Att hitta en tandläkare i Sundsvall är enkelt. Staden erbjuder ett flertal tandläkarkliniker centralt belägna såväl som i ytterområden. Du kan söka efter tandläkare via internet, lokala telefonkataloger eller genom att fråga bekanta för rekommendationer. Många kliniker har även onlinebokning, vilket gör det bekvämt att sköta bokningen av ditt nästa besök. Vi ha skrivit en liknande artikel om detta här Bilprovningen i Sundsvall.

Det är också möjligt att kontakta Folktandvården i Västernorrland för att hitta en klinik som passar dina behov. Kom ihåg att kontrollera om tandläkaren tar emot nya patienter och vilka tjänster som erbjuds innan du bokar en tid.

Vad kostar ett tandläkarbesök i Sundsvall?

Kostnaden för ett tandläkarbesök i Sundsvall kan variera beroende på vilken typ av behandling du behöver och om du väljer en privat eller offentlig tandvårdstjänst. Grundläggande undersökningar och förebyggande vård är ofta prisvärda och kan delvis täckas av det allmänna tandvårdsbidraget (ATB).

Privata kliniker kan ha egna prissättningar, så det är viktigt att fråga om en kostnadsuppskattning innan behandlingen påbörjas. För mer omfattande behandlingar som rotfyllningar, kronor eller tandimplantat kan kostnaderna bli högre, men många kliniker erbjuder betalningsplaner eller finansieringsalternativ.

Finns det akuttandvård i Sundsvall?

Ja, om du drabbas av en tandvårdsnödsituation finns det flera alternativ för akuttandvård i Sundsvall. Folktandvården och många privata kliniker har beredskap för akutfall, och du bör kontakta dem direkt för att få en snabb tid. Det är viktigt att inte vänta med akuta problem då de kan förvärras och leda till mer omfattande behandlingar.

Vid mycket akuta fall utanför ordinarie öppettider kan du kontakta jourhavande tandläkare eller närmaste sjukhus med tandläkarjour. Kom ihåg att akuttandvård ofta har en högre kostnad än planerade besök, så var beredd på det vid betalning.

Hur ofta bör jag gå till tandläkaren?

Det rekommenderas generellt att besöka tandläkaren för en rutinmässig kontroll minst en gång om året. Beroende på din munhälsa och tandläkarens rekommendationer kan det vara nödvändigt med tätare besök. Regelbundna besök är viktiga för att förebygga tandproblem och upprätthålla god munhälsa.

Om du har specifika tandproblem eller är i behov av ortodontisk behandling kan din tandläkare rekommendera fler besök. Det är också viktigt att inte vänta med att boka en tid om du upplever smärta eller obehag, då detta kan vara tecken på att något behöver åtgärdas.

Kan jag välja vilken tandläkare jag vill gå till?

I Sverige har du frihet att välja vilken tandläkare eller klinik du vill gå till, oavsett om det är inom Folktandvården eller privat. Det ger dig möjligheten att hitta en tandläkare som du känner dig bekväm med och som kan tillgodose dina specifika behov.

När du väljer tandläkare kan det vara bra att tänka på faktorer som klinikens läge, öppettider, vilka tjänster som erbjuds och tandläkarens erfarenhet. Många patienter värdesätter även kliniker som erbjuder en behaglig miljö och modern utrustning.

Finns det barnvänliga tandläkare i Sundsvall?

Ja, det finns flera barnvänliga tandläkare i Sundsvall som är specialiserade på att ta hand om barns tandvård. Dessa kliniker fokuserar på att skapa en välkomnande och lugnande miljö för barn för att göra tandläkarbesöket till en positiv upplevelse.

Folktandvården erbjuder kostnadsfri tandvård för barn och ungdomar upp till 23 års ålder, vilket innebär att det är enkelt att regelbundet kontrollera och underhålla barnens tänder. Privata kliniker kan också ha specialiserade barnavdelningar eller tandläkare som är utbildade i pedodonti, tandvård för barn.

Nyheter

Tandläkare i Sundsvall erbjuder ett brett utbud av tandvårdstjänster för både barn och vuxna. I Sundsvall finns det både privata tandläkarmottagningar och offentlig tandvård som drivs av Region Västernorrland genom Folktandvården. Här är några kortfattade fakta om tandvård i Sundsvall:

1. Folktandvården: I Sundsvall finns det flera kliniker som drivs av Folktandvården. De erbjuder allmäntandvård, akuttandvård, specialisttandvård och tandreglering. Folktandvården erbjuder också tandvård till barn och ungdomar upp till 23 år utan kostnad.

2. Privata tandläkare: Det finns också ett antal privata tandläkarmottagningar i Sundsvall. Dessa kliniker kan erbjuda tjänster som kosmetisk tandvård, implantat, tandblekning och andra specialbehandlingar.

3. Tandvårdsförsäkringen: I Sverige är tandvård subventionerad genom den statliga tandvårdsförsäkringen. Det innebär att både vuxna och barn får ekonomiskt stöd för tandvårdskostnader. Vuxna får ett tandvårdsbidrag som kan användas för att täcka en del av kostnaderna för tandvård. Här finns en liknande artikel på samma tema: Massage i Sundsvall.

4. Akuttandvård: För akuta tandvårdsproblem finns det tjänster tillgängliga i Sundsvall. Patienter kan kontakta antingen Folktandvården eller privata kliniker för att få hjälp med akuta besvär som tandvärk eller skador på tänderna.

5. Specialisttandvård: För mer komplexa tandvårdsbehov finns det specialisttandläkare i Sundsvall som kan erbjuda behandlingar som avancerad rotbehandling, kirurgi, och behandling av tandköttsproblem.

6. Tandvård för äldre och personer med särskilda behov: Det finns anpassade tandvårdstjänster för äldre och personer med särskilda behov, som kan inkludera hembesök eller anpassad behandling på klinik.

För att hitta en tandläkare i Sundsvall kan man söka på nätet, använda sig av Region Västernorrlands hemsida för att hitta Folktandvårdens kliniker, eller fråga bekanta för rekommendationer. Det är också viktigt att jämföra priser och tjänster mellan olika tandläkarmottagningar för att hitta den tandvård som passar ens individuella behov och ekonomiska förutsättningar.