En veterinär i Sundsvall är en djurläkare som tillhandahåller medicinsk vård och behandling för husdjur och andra djur i Sundsvallsområdet.

Veterinär i Sundsvall

Att ta hand om våra fyrbenta vänner är en viktig del av många människors liv. I Sundsvall finns det en rad olika veterinärkliniker och djursjukhus som erbjuder tjänster för att säkerställa att husdjuren får den vård de behöver. Från rutinmässiga kontroller och vaccinationer till akutvård och specialistbehandlingar, veterinärerna i Sundsvall är dedikerade till djurens välbefinnande. I den här artikeln kommer vi att utforska de olika aspekterna av veterinärvården i Sundsvall, inklusive tillgängliga tjänster, nödvård, förebyggande vård, och hur man väljer rätt veterinär för ditt husdjur.

Tillgängliga Tjänster

De veterinärkliniker som finns i Sundsvall erbjuder en bred palett av tjänster för att möta de olika behoven hos husdjur och deras ägare. Det inkluderar allt från grundläggande hälsokontroller och vaccinationer till mer avancerade kirurgiska ingrepp. Många kliniker erbjuder även tandvård, röntgen och ultraljud, samt laboratorietester för att diagnostisera olika sjukdomar. Här finns en liknande artikel på samma tema: Massage i Sundsvall.

Utöver de traditionella tjänsterna finns det också specialiserade veterinärer som fokuserar på specifika områden som dermatologi, oftalmologi och ortopedi. Detta innebär att oavsett ditt husdjurs specifika behov, kan du hitta en veterinär i Sundsvall som kan hjälpa till.

Akutvård och Jour

När olyckan är framme eller ett husdjur plötsligt blir sjukt är det viktigt att snabbt kunna få tillgång till akutvård. Många kliniker i Sundsvall erbjuder jourtjänster utanför ordinarie öppettider. Detta innebär att du kan få hjälp även på kvällar, helger och helgdagar när många andra kliniker är stängda.

Att veta var den närmaste kliniken med jourtjänster finns kan spara värdefull tid och potentiellt rädda ditt husdjurs liv. Det är rekommenderat att alltid ha kontaktinformation till en närbelägen jourklinik tillgänglig, så att du snabbt kan agera om en nödsituation uppstår.

Förebyggande Vård

Förebyggande vård är en grundpelare inom veterinärmedicinen och något som veterinärerna i Sundsvall tar på stort allvar. Regelbundna hälsokontroller och vaccinationer spelar en central roll i att hålla ditt husdjur friskt. Många sjukdomar kan förhindras eller upptäckas i ett tidigt skede, vilket ofta leder till bättre behandlingsresultat.

Det är också vanligt att veterinärer ger råd om kost, motion och parasitkontroll som en del av den förebyggande vården. Genom att följa dessa råd kan djurägare bidra till att minska risken för sjukdomar och andra hälsoproblem hos sina husdjur.

Specialistbehandlingar

Förutom allmänna veterinärtjänster erbjuder vissa kliniker i Sundsvall också specialistbehandlingar. Detta kan inkludera avancerad diagnostik som MR och CT-skanningar, cancerbehandlingar som kemoterapi, och komplicerade kirurgiska ingrepp som kräver specialistkompetens.

Dessa specialisttjänster är värdefulla resurser för djurägare vars husdjur lider av mer komplexa hälsotillstånd. Att ha tillgång till sådan avancerad vård kan göra en stor skillnad för djurets livskvalitet och överlevnad.

Val av Veterinär

Att välja rätt veterinär är en viktig beslut för varje djurägare. Det är viktigt att hitta en veterinär som inte bara är kunnig och erfaren, utan också någon som du och ditt husdjur känner er bekväma med. Många djurägare i Sundsvall börjar med att fråga vänner och familj om rekommendationer. Denna artikel är även relevant för ämnet Tandläkare i Sundsvall.

Det kan också vara värt att besöka olika kliniker, träffa personalen och få en känsla för miljön. En bra veterinär bör vara villig att svara på dina frågor och diskutera ditt husdjurs vård på ett öppet och förståeligt sätt.

Support och Rådgivning

Utöver de direkta veterinärtjänsterna erbjuder många kliniker i Sundsvall även support och rådgivning för husdjursägare. Detta kan inkludera information om beteendemässig träning, hantering av kroniska sjukdomar och stöd när det är dags att ta det svåra beslutet om avlivning.

Att ha tillgång till pålitlig och medkännande rådgivning är en oerhört värdefull resurs för djurägare. Det hjälper inte bara djuret, utan ger också ägaren en känsla av stöd och vägledning genom alla stadier av husdjurets liv.

Sundsvalls Veterinärmottagning AB

Omdömen: 4.7 (220 omdömen)

Adress: Bäckebovägen 12, 856 53 Sundsvall, Sverige

Telefon: 060-10 16 16

Öppettider:

Måndag: 08:00–12:00, 13:00–16:00

Tisdag: 08:00–12:00, 13:00–16:00

Onsdag: 08:00–12:00, 13:00–16:00

Torsdag: 08:00–12:00, 13:00–16:00

Fredag: 08:00–12:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt


Webbplats

Screenshot of Sundsvalls Veterinärmottagning AB

Sundsvalls Veterinärmottagning AB är en veterinärklinik belägen på Bäckebovägen 12 i Bosvedjan Centrum, Sundsvall. Kliniken erbjuder en rad tjänster för hundar och katter, inklusive allmänna hälsoundersökningar, medicinska utredningar, besiktningar, avlivning, ultraljudsundersökningar, blodvärdesanalys, urinprovsanalys, kastrering/sterilisering, och kirurgi för olika åkommor.

Kliniken drivs av Mats Österholm, en legitimerad veterinär, och Ingela Persson, en legitimerad djursjukskötare. De båda har en stor erfarenhet och kunskap inom sitt område, och det framgår att Ingela har en särskild erfarenhet som narkossköterska. De använder modern utrustning och skräddarsyr narkos för varje individ för att säkerställa högsta möjliga säkerhet under ingrepp.

Öppettiderna är måndag till torsdag mellan kl 8 och 16, med lunchstängt mellan 12 och 13, samt fredagar mellan 8 och 12. Under sommartid är kliniken stängd på fredagar. Kliniken erbjuder även Drop-In-Vaccinationer måndag-torsdag mellan kl 13 och 16.

Förutom veterinärtjänster säljer kliniken också hund- och kattfoder från Hill’s och Royal Canin, samt sjuk- och friskvårdsprodukter som medicinska schampon och öronrens. De har även leksaker från bland annat märket Kong till försäljning.

GDPR (General Data Protection Regulation) efterlevs på kliniken, och personuppgifter hanteras med respekt för kundernas integritet. Uppgifterna sparas i ett journalsystem som inte delas med andra kliniker och används endast för att förskriva recept, kontakta försäkringsbolag, eller vid remiss till annan klinik.

Kliniken uppdaterar sina kunder om avvikande öppettider och andra nyheter via sin Facebooksida, och det nämns att de hade anpassat sina rutiner under Covid-19 pandemin för att minska risken för smittspridning.

Sundsvalls Veterinärmottagning AB verkar ha en stark inriktning på personlig service och patientens välbefinnande, och de strävar efter att bygga långvariga relationer med sina kunder och deras husdjur.

Kundomdömen för Sundsvalls Veterinärmottagning AB

Kunderna uttrycker stor tillfredsställelse med den veterinärklinik de besökt, där de känner sig trygga och välkomna. Personalen beskrivs som trevlig, kunnig och empatisk, vilket uppskattas både av djurägare och deras husdjur. De har haft positiva upplevelser med olika tjänster såsom vaccination, besiktning och chippning av en valpkull. En specifik upplevelse med en grupp på 10 valpar lyfts fram som lugn och välskött, med ett särskilt tack till Mats och Ingela för deras trevliga bemötande. Kundomdömena inkluderar starka rekommendationer för andra att använda klinikens tjänster.

Evidensia Veterinärhuset Sundsvall

Omdömen: 4.5 (493 omdömen)

Adress: Regementsvägen 9, 852 38 Sundsvall, Sverige

Telefon: 060-12 92 00

Öppettider:

Måndag: 07:30–19:00

Tisdag: 07:30–19:00

Onsdag: 07:30–19:00

Torsdag: 07:30–19:00

Fredag: 07:30–19:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt


Webbplats

Screenshot of Evidensia Veterinärhuset Sundsvall

Evidensia Veterinärhuset Sundsvall är en veterinärklinik som ligger på Regementsvägen 9, 852 38 Sundsvall. Kliniken erbjuder ett brett utbud av tjänster för sällskapsdjur, inklusive förebyggande vård, medicinska utredningar, kirurgi, ortopedi, artroskopi, videoendoskopi, avancerad bilddiagnostik som ultraljud och CT/DT-undersökningar, tandbehandlingar och laboratorieundersökningar för hundar, katter och andra små sällskapsdjur.

Vid akut sjukdom eller olycksfall kan man ringa kliniken på 060-12 92 00 och trycka 1 för att komma direkt till akuttelefonen. Om kliniken inte kan svara på grund av att de hanterar ett akut sjukt djur, kan man lämna ett meddelande, och personalen kommer att återkomma så snart de kan. Utanför klinikens öppettider hänvisas akutfall till Djursjukhuset Sundsvall, Specialistdjursjukhuset Strömsholm samt Distriktsveterinärerna.

Evidensia Veterinärhuset Sundsvall har öppet måndag till fredag kl. 07:30 – 19:00 och är stängt på helgerna. För de som behöver ögonlysa sin hund rekommenderas det att ringa för tidsbokning.

Kliniken erbjuder också möjligheten att boka besök online och erbjuder ibland kampanjer, som till exempel rabatt på foder från Purina eller andra produkter som Zylkene för att hjälpa hundar och katter att hantera stressiga situationer.

För betalning av tjänster erbjuder kliniken Klarna som betalningsalternativ, där kunder kan välja att betala direkt, senare eller dela upp betalningen.

Evidensia Veterinärhuset Sundsvall har en app som gör det möjligt för kunder att boka besök, se hemgångsråd, receptförnyelse och annan information, samt hålla koll på kommande och tidigare bokningar.

Från och med den 1 januari 2023 är det obligatoriskt med ID-märkning och registrering av katter i Sverige, och kliniken erbjuder tjänster för detta.

Recensioner från Google visar att kliniken har ett gott rykte, med en genomsnittlig betygsättning på 4.5 stjärnor och positiva kommentarer om personalens kompetens och bemötande.

Klinikchefen är Dajana, och det finns flera legitimerade veterinärer på kliniken, inklusive Annelie, Emma och Ulrik, som har olika specialområden som ultraljudsundersökningar, ortopedikirurgi och mjukdelsoperationer.

Kundomdömen för Evidensia Veterinärhuset Sundsvall

Kundomdömena för denna Veterinärmottagning är blandade. Vissa kunder är mycket nöjda och rekommenderar varmt mottagningen för deras professionella och tålmodiga personal som ger ett fint mottagande och utmärkt vård. De uppskattar att personalen är villiga att svara på frågor och att deras djur blir väl omhändertagna, även i akuta situationer. Deras husdjur har fått den hjälp de behöver och har återhämtat sig väl efter besök.

Å andra sidan finns det kunder som är djupt missnöjda, beskriver personalen som otrevlig och girig, och anklagar mottagningen för att försöka lura till sig extra betalningar. Dessa kunder har valt att söka vård annanstans på grund av sin negativa upplevelse.

Sammanfattningsvis varierar omdömena från starka rekommendationer till starkt missnöje, vilket tyder på att kundupplevelserna vid denna veterinärmottagning kan skilja sig åt markant.

Djursjukhuset Sundsvall

Omdömen: 3 (103 omdömen)

Adress: Enhörningsvägen 24, 854 62 Sundsvall, Sverige

Telefon: 060-14 70 10

Öppettider:

Måndag: Öppet dygnet runt

Tisdag: Öppet dygnet runt

Onsdag: Öppet dygnet runt

Torsdag: Öppet dygnet runt

Fredag: Öppet dygnet runt

Lördag: Öppet dygnet runt

Söndag: Öppet dygnet runt


Webbplats

Screenshot of Djursjukhuset Sundsvall

Djursjukhuset Sundsvall, beläget på Enhörningsvägen 24 i Sundsvall, är en veterinärmedicinsk anläggning som är en del av Mittnorrlands Djursjukvård AB. Djursjukhuset erbjuder avancerad vård för djur och är öppet dygnet runt, året om, vilket innebär att de kan hantera akuta situationer och erbjuda kontinuerlig vård för djur som behöver det.

De tjänster som erbjuds inkluderar ortopediska och medicinska utredningar, kirurgi med särskild inriktning på ortopedi och akutkirurgi, samt intensivvård. Djursjukhuset har en vårdavdelning som är bemannad dygnet runt för att kunna ta hand om djur som behöver långvarig vård.

För att boka tid hos Djursjukhuset Sundsvall kan man ringa telefonnummer 060-14 70 10. Det är viktigt att notera att tidsbokning inte kan ske via e-post och att avbokning måste ske minst 24 timmar innan det bokade besöket för att undvika en avgift för uteblivet besök.

Djursjukhuset Sundsvall har också en butik och en prislista för sina tjänster tillgänglig för djurägare. Betalning för tjänster sker på plats och de accepterar de flesta förekommande betal- och kreditkort.

Djursjukhuset Sundsvall har även en beteendemottagning med en utbildad etolog för att hjälpa till med beteendeproblem hos djur.

För HD/ED-röntgen har rutinerna förändrats och det krävs nu att hundägare registrerar och betalar för avläsning och registrering av resultaten innan de bokar tid hos veterinären. Detta görs via Svenska Kennelklubbens (SKK) tjänst för röntgenavläsning.

Djursjukhuset Sundsvall håller sina kunder uppdaterade genom sin närvaro på sociala medier som Instagram och Facebook, och de har även en nyhetssektion på sin webbplats där de publicerar aktuell information.

Det är också värt att notera att Djursjukhuset Sundsvall tidigare har bidragit till kampen mot covid-19 genom att uppmärksamma det globala behovet av vacciner. För mer information om Djursjukhuset Sundsvall och dess tjänster kan man besöka deras webbplats eller kontakta dem direkt via de angivna kontaktuppgifterna.

Kundomdömen för Djursjukhuset Sundsvall

Kundomdömena för detta djursjukhus är blandade. Vissa kunder upplever tjänsterna som överprissatta och kritiserar personalens kompetens och slarv, vilket har lett till att djur skickats hem i dåligt skick och i vissa fall tvingats avlivas. En kund nämner en kostnad på 15 000 kronor för en natts tillsyn av en katt med andningsproblem. En annan kund uttrycker besvikelse över hanteringen vid avlivning av en hund.

Å andra sidan finns det kunder som är mycket nöjda med djursjukhusets service och personal. De beskriver personalen som empatisk, professionell och stöttande, och värdesätter den tydliga kommunikationen och omsorgen de har fått i akuta och komplicerade fall. Dessa nöjda kunder skulle rekommendera djursjukhuset och ge det högsta betyg om möjligt. Sammanfattningsvis verkar erfarenheterna variera från mycket positiva till djupt besvikande.

Distriktsveterinärerna Sundsvall

Omdömen: 4.5 (62 omdömen)

Adress: Storjordenvägen 4, 864 31 Matfors, Sverige

Telefon: 010-122 85 00

Öppettider:

Måndag: 08:00–16:45

Tisdag: 08:00–16:45

Onsdag: 08:00–16:45

Torsdag: 08:00–16:45

Fredag: 08:00–16:45

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt


Webbplats

Screenshot of Distriktsveterinärerna Sundsvall

Distriktsveterinärerna Sundsvall, belägen på Storjordenvägen 4, 864 31 Matfors, är en del av ett nationellt nätverk av veterinärkliniker som erbjuder veterinärservice för olika djurslag. De har tjänster för smådjur, hästar och produktionsdjur och erbjuder bland annat akutsjukvård dygnet runt, året om.

För smådjur som hundar, katter och andra mindre djur erbjuder de en rad tjänster inklusive hälsoundersökningar, vaccinationer, Id-märkning, utfärdande av pass, kloklippning, och även akutvård. För hästar erbjuder de ambulerande tjänster och kan utföra undersökningar och behandlingar direkt i stallet. För produktionsdjur som nötkreatur, får och grisar erbjuder de också ambulerande tjänster som inkluderar akuta åtgärder och planerade besättningsbesök.

Kliniken har öppettider idag från 08.00 till 16.45, men är stängd för lunch mellan 12.00 och 13.00. Det är viktigt att notera att öppettiderna kan variera, så det är rekommenderat att ringa för att få aktuella öppettider eller besöka deras Facebook-sida för uppdateringar. Telefonnumret till Distriktsveterinärerna Sundsvall är 010-122 85 00.

Distriktsveterinärerna har en beredskapstjänst för akuta sjukdomsfall som är tillgänglig dygnet runt, vilket innebär att det alltid finns en veterinär i beredskap att hjälpa till med akuta fall utanför ordinarie öppettider.

Förutom de direkta veterinärtjänsterna erbjuder Distriktsveterinärerna också officiella intyg, rådgivning och tips genom sin podcast ”Uppdrag veterinär”. De har även en närvaro på sociala medier som Facebook, Instagram, LinkedIn och YouTube där de delar information och håller kontakt med sina kunder.

Om du vill ha mer information om tjänsterna som erbjuds av Distriktsveterinärerna Sundsvall eller behöver boka en tid för ditt djur, kan du besöka deras hemsida eller kontakta dem direkt via telefon.

Kundomdömen för Distriktsveterinärerna Sundsvall

Kunderna uttrycker stor tacksamhet och uppskattning för den professionella och omtänksamma vård deras djur har fått av distriktsveterinärerna. De nämner särskilt det fina omhändertagandet av en hund i dess slutskede, ett jättetrevligt bemötande även mot en besvärlig hund, och den sorgliga men välhanterade situationen med en annan. En distriktsveterinär får beröm för att snabbt ha kommit ut och hanterat en situation med en häst på ett kunnigt och lugnt sätt, och även för att ha följt upp hästens tillstånd dagen efter. En perserkatt vid namn WaiWai och dess ägare Per & Ning från Härjedalens län tackar också för den utmärkta vården som lett till förbättring i kattens tass. Övergripande framhäver kunderna den duktiga personalen hos distriktsveterinärerna i Matfors.

PH Vet

Omdömen: 5 (36 omdömen)

Adress: GÄLEVÄGEN 10, 861 91 Timrå, Sverige

Telefon: 060-57 71 73


Webbplats

Screenshot of PH Vet

PH Vet AB är en hästveterinärklinik belägen på Gälevägen 10 i Timrå. De erbjuder veterinärtjänster för hästar, inklusive utredning och behandling av olika hälsoproblem såsom hälta, rygg- och ridbarhetsproblem. Kliniken verkar vara specialiserad på hästars välbefinnande och erbjuder hjälp till hästägare för att säkerställa att deras hästar är friska och välmående.

Kliniken har specifika öppettider, endast tisdagar och onsdagar, och det nämns att den är stängd vecka 27. För att underlätta kommunikationen med klienterna har de angivna telefontider då kunder kan ringa, vilket är måndagar mellan 8.00-9.30 och tisdagar mellan 8.00-9.00. Utöver telefonkontakt kan klienter även nå kliniken via e-post på [email protected].

PH Vet AB har också en process för att hantera nya patienter, där de uppmanar klienter att fylla i en inskrivningsblankett och skicka in hästens sjukdomshistoria. De erbjuder även möjligheten för klienter att filma sin häst för att ge veterinären en bättre uppfattning om hästens tillstånd, och det finns en video som instruerar om hur man bäst gör detta.

För akuta fall uppmanar PH Vet AB sina klienter att kontakta Distriktsveterinärerna på telefonnummer 010-122 85 00.

Utifrån den information som ges verkar PH Vet AB vara en mindre, specialiserad veterinärklinik som fokuserar på att ge personlig och anpassad vård till hästar. De använder sig av digitala verktyg för att underlätta diagnostik och kommunikation med hästägare. Dessutom verkar de ha en närvaro på YouTube där de delar information och kanske även utbildningsmaterial, vilket tyder på ett engagemang för att informera och utbilda sina klienter.

Kundomdömen för PH Vet

Kunderna är mycket nöjda med veterinärtjänsterna de har fått, särskilt framhäver de det trevliga bemötandet och den tid veterinären tar för att noggrant ta hand om både hästar och deras ägare. Veterinären beskrivs som kunnig och är uppskattad för att förklara behandlingar i detalj. Per nämns specifikt som en uppskattad veterinär. Klienterna uttrycker att de alltid är nöjda efter besök, känner sig välkomna och trygga, och anser att veterinären är den bästa, värd de långa resorna och sömnbristen.

I Sundsvall, en stad belägen i Västernorrlands län i Sverige, finns det flera veterinärkliniker och djursjukhus som erbjuder en rad tjänster för djurägare. Dessa kan inkludera:

1. Allmänna veterinärtjänster: De flesta kliniker erbjuder grundläggande vård som hälsokontroller, vaccinationer, och behandling av vanliga sjukdomar och skador.

2. Akutvård: Många kliniker har möjligheter att hantera akuta situationer och olyckor. Det är viktigt att känna till närmaste klinik som erbjuder dygnet runt-service för akutfall.

3. Specialiserad vård: Vissa kliniker kan ha specialister inom områden som kirurgi, dermatologi, internmedicin eller tandvård för djur.

4. Förebyggande vård: Veterinärer kan även ge råd om förebyggande vård såsom parasitkontroll, viktledning och näringsrådgivning.

5. Tjänster för husdjur och lantbruksdjur: Beroende på kliniken kan tjänsterna vara inriktade på smådjur som hundar och katter, eller även inkludera vård för lantbruksdjur.

För att hitta en specifik veterinär eller klinik i Sundsvall kan man använda lokala söktjänster, rekommendationer från andra djurägare, eller besöka den officiella webbplatsen för Sveriges Veterinärförbund där man kan söka efter legitimerade veterinärer och kliniker. Det är också viktigt att kontrollera klinikernas öppettider och om de erbjuder nödtjänster utanför ordinarie arbetstid.